De leukste uitjes door heel Nederland van 20 mei tot 26 mei

 

 

 

Zaterdag 20 mei

De Brocante Kas

Van panelen en louvredeuren, regentonnen en ijzeren manden, tweedehands kleding en boeken, planten, prachtige boeketten, objecten van speksteen en keramiek tot lekkernijen als olijfolie en honing. Het is allemaal te ontdekken en te koop in de kasbrocante. Struin alles maar gezellig af van 10.00-16.00 uur.

Kas Brocante, Groenekan 

 

 

Zondag 21 mei

Storytrail Utrecht

Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser is vandaag je gids. Hij neemt je mee door de eeuwenoude straten en stegen van de Utrechtse binnenstad en brengt het verleden tot leven. Zonder jaartallen of droge feitjes, maar wel met vrolijke, spannende en soms bloedstollende verhalen over de Utrechtse historie. De verteller tovert de sagen, legenden en anekdotes uit zijn hoge hoed en voor je het weet, waan je je eeuwen terug in de tijd.

Storytrail Utrecht. Reserveren noodzakelijk. 

 

 

Maandag 22 mei

Rondvaart in Breda

Bekijk (de leuke winkelstad) Breda eens vanaf het water en maak een rondvaart over de singels. 

De bootjes varen dagelijks ieder half uur van 10.00-17.00 uur. De schipper vertelt onderweg over de geschiedenis van de stad en de bezienswaardigheden die je passeert. Kun je daarna ook nog een paar leuke winkels aandoen! Aanradertje, hoor.

Rondvaart, Breda 

 

 

Dinsdag 23 mei 

Kaasmarkt Alkmaar

Elke vrijdag is er kaasmarkt in Alkmaar. Maar wist je dat de kaasmarkt er ook een paar dinsdagavonden staat? Dinsdag 23 mei is weer zo’n lekkere avond. Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, martkmeesters en handelaars. Hollandser bestaat niet. Ook als toerist in eigen land kijk je je ogen uit.

Kaasmarkt, Alkmaar

 

 

Woensdag 24 mei

Rollende keukens

Is de mix van fijn eten en lekkere muziek echt iets voor jou? Laat je dan eens verrassen door het aanbod van Rollende Keukens op het Westergasfabriek-terrein. Wat je kunt verwachten? Nou, tientallen eetgelegenheden-op-wielen die samen één groot restaurant in de buitenlucht vormen. Naast deze rijdende restaurants zijn er de hele dag live-optredens van diverse bandjes. Te leuk!

Rollende Keukens, Amsterdam 

 

 

Donderdag 25 mei

Nationale Sleepbootdagen

Oude tijden herleven tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Vianen. Zo kun je een stukje meevaren, of heerlijk slenteren over de braderie. Ook komt de Koninklijke Marine langs tijdens het evenement voor vertoningen van hun kunsten. ’s Avonds barst het feest los in de feesttenten. En dat allemaal met gratis toegang.

Nationale Sleepbootdagen, Vianen                                  

 

 

Vrijdag 26 mei

Afrika museum                          

Kun je niet genoeg krijgen van de Afrikaanse sferen? In het Afrika Museum is de tentoonstelling Wereld vol Veren te zien: een bijzondere verencollectie wordt afgewisseld met haute couture van hedendaagse modeontwerpers. Ook zie je prachtige vogels in alle soorten en maten en komen mooie verhalen voorbij. Echt prachtig!

Afrika Museum, Berg en Dal (bij Nijmegen) 

 

 

Beeld: Alejandro Aquirre