Eurovisie Songfestival 2020: ‘ons’ liedje is gelekt en je luistert ‘m hier

 

Eigenlijk zou het pas vanavond bekend worden gemaakt, maar onze inzending is vandaag al uitgelekt. Dus we kunnen nu alvast het nummer, Grow, beluisteren. Foutje, bedankt.

 

Het nummer zou vanavond de internationale release krijgen, bij De Wereld Draait Door.

 

Zanger Jeangu Macrooy gaat ‘m daar live spelen. Dat gebeurt nog steeds, alleen door een foutje stond het nummer al op streamingdienst Apple Music. Kijk, da’s niet zo handig. Maar voor ons wel, want ik was supernieuwsgierig en hoe eerder hoe beter.

 

Grow werd meteen van de streamingdienst afgehaald, maar niet voordat meerdere gebruikers ‘m sluw hebben gefilmd. Shownieuws heeft zelfs gewoon de volledige videoclip erbij. Hopsakee. Hoe we zeker weten dat het om de inzending gaat? Nou, Jeangu Macrooy deelde dinsdagavond alvast een teaser. En die teaser lijkt dus verdacht veel op het gelekte nummer. Nou ja, verdacht veel… Er is geen twijfel over mogelijk eigenlijk.

 

Dus dat betekent dat we nu alvast kunnen bespreken wat we ervan vinden. Eerste indruk? Wel prima. Nu moet ik zeggen dat qua Songfestival-inzendingen ik er echt totáál geen feeling voor heb want ik vond het nummer van The Common Linnets ook oersaai. En tja, die deed het as we know behoorlijk goed. Douwe Bob vond ik dan weer hartstikke leuk en die deed het wel heel slecht. Duncan Laurence was te gek en die deed het weer het beste.

 

Het zou me zo leuk lijken als we weer even een vrolijk uptempo-nummer ten gehore zouden brengen, dus misschien dat ik daar op hoopte. En dat is Grow niet. Wel een mooi nummer, maar ik vind ‘m tot nu toe niet heel bijzonder. Ik zit vanavond wel bij DWDD voor de buis, want live is altijd toch net dat beetje extra.

 

Nou, genoeg hierover gepraat, jullie willen ‘m natuurlijk gewoon luisteren. Je checkt ‘m hieronder. Thanks, Shownieuws.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer