Meubelboulevard

 

Beatrijs: RTL haalde er een psycholoog bij. Excuse me?

 

Als je op een zomerse dag naar het strand rijdt, dan weet je dat in de file terechtkomt. Als je op Eerste Paasdag de tv aanzet, dan zie je een man in een witte jurk ‘Bedank foor die bloeme’ zeggen. Er zijn zo van die zekerheidjes in het leven. Zoals ook Tweede Paasdag, die is verrezen tot Nationale Meubelboulevard-dag. Ik weet niet wélke marketeer heeft verzonnen dat deze dag uiterst geschikt is om je voorjaarsdriften in een woonmall uit te leven, maar die heeft zijn werk uitstekend gedaan.

 
Zelf loop ik niet graag in mensenmassa’s. Dus zag ik vanaf mijn versleten driezitter dat er aardig wat paasdrukte bij allerlei woonmalls heerste. En las ik dat RTL een psycholoog – ik herhaal, een psycholoog – om tips vroeg hoe je met je Meubelboulevard-ergernissen moet omgaan. Excuse me? Een Deskundige die ons gaat vertellen hoe je moet omgaan met mensen die in de looproute voor je voeten lopen?
Ze gaf tips als: ‘Sta je toch lang in de rij, bedenk dan dat de mensen die voor of achter je staan hetzelfde gevoel delen’ of ‘Maak eens een praatje of geef iemand een compliment over zijn schoenen of jas. Want geef je een ander een goed gevoel, dan word je daar zelf ook blij van.’

 

Halleluja. Nou, dan ken ik er als psycholoog van de koude grond ook nog wel eentje: Ga dan gewoon niet! En ik zette het nieuws uit. Zo voorkwam ik meteen dat ik me niet zelf ging ergeren aan die paasbla-bla van de ergernispsycholoog.

En bleef het een Vrolijk Pasen.

 

 

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.