Er is een musical over het leven van Rob de Nijs in aantocht

rob de nijs

 

En dat vind ik niet alleen voor mezelf een geweldig idee

 

 

De musicalfilm Mamma Mia heb ik al tig keer samen met mijn dochter gezien. Als Meryl Streep en haar filmdochter Amanda Seyfried het prachtige Slipping through my fingers inzetten, zingen mijn kind en ik keihard en foutloos mee. Hoe heerlijk is het om met haar de muziek van de supersterren van ABBA uit mijn jeugd te delen.

 

 

Daarom vind ik het een geweldig plan dat er van een van mijn andere idolen van vroeger ook een musical in aantocht is. Niemand minder dan Rob de Nijs gaat samen met Joop van den Ende een musical over zijn leven maken, en boy o boy wat hoop ik dat Rob nog de tijd gegund is om aanwezig te zijn bij de première, die gepland staat voor volgend jaar september.  

 

 

Volgens Joop is het idee er al een tijdje. Daarover zegt hij: ‘Twee jaar geleden begonnen onze gesprekken met Rob over een project rondom zijn repertoire. We hebben meerdere ideeën uitgewerkt en vinden het een eer een musical te mogen maken over iemand die muzikaal zoveel heeft betekend. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking.’

 

 

Deze musical gaat, hoe kan het ook anders, over een zanger die naar woorden zoekt en een schrijfster die op zoek is naar iemand om haar liedjes te zingen. Ze komen elkaar tegen in een studio en daar ontstaat een romance. In zo’n verhaal kun je zoveel van de prachtige liedjes van Rob kwijt en via een musical wordt er vast weer een hele nieuwe generatie bezoekers geraakt door zijn muziek. 

 

 

Het zou toch fantastisch zijn als ik straks met mijn kind in het theater zit en zij net zo hard en foutloos als ik meezingt met klassiekers als Malle Babbe, Zondag of Zonder jou. Ik heb er nu al zin in!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit