En ze flikt het alweer!

 

Hoe het mogelijk is snap je niet, maar sommige mensen kunnen het gewoon. En doen het dan gelukkig ook nog.

 

 

Hoelang geleden zou het zijn dat ik over haar schreef? Nog maar een jaar geloof ik. Misschien herinner jij het je nog? Over hoe leuk ik haar vind en hoe ik geniet van wat ze op Instagram doet? Emma was een van m’n leukste collega’s toen ze nog naast de redactie van Franska.nl bij FavorFlav zat. Niet in de laatste plaats omdat ze de hele dag met een van mijn favoriete onderwerpen bezig is: eten en koken. Maar natuurlijk ook omdat het een ontzettend leuk mens is. Zo iemand wil je altijd wel om je heen hebben. Als je wilt zien wat ze tegenwoordig allemaal uitspookt: gewoon even naar haar Instagram-account @emmadethouars.

 

En natuurlijk haar boek Amazing Asia kopen, als je dat niet al hebt. Nu is er Emma’s Amazing Asia Vega. Ik heb het natuurlijk al. Het is in een woord fantastisch. Ik heb helemaal niks met vega, ben zelfs een beetje allergisch voor het woord, maar terwijl ik dit schrijf zit ik wel mooi uit drie zakjes Hands-off-my-chocolate BITES te snaaien. Vega staat erop. Soms moet je gewoon over je vooroordelen heenstappen blijkt maar weer. En de Aziatische keuken leent zich bij uitstek voor vega, dus deze keuze van Emma is heel logisch. Nou eet ik, zonder dat ik het met opzet doe, altijd al een paar dagen in de week vega, dus niet dat ik perse de hele tijd met m’n tanden in een stuk vlees wil zitten, dat is het niet, maar al die moderne food-fratsen… O sorry, ik dwaal af.

 

Het nieuwe boek van Emma dus

 

Man, man, man, wat een heerlijkheden staan daar weer in. Moet ik weer aan de bak. Ik heb al een paar favorieten gespot: glasnoedels met szechuansaus, Indiase eiercurry, crispy rijst met ei en black bean rayu, spicy gebakken aardappels… de plakkertjes en andere briefjes liggen er alweer tussen. Zo leuk dat ik tegenwoordig een menuplanning maak, dan staat het gewoon vast dat het gaat gebeuren. Boodschappen worden besteld en het komt “automatisch” op tafel. Ik laat even een greep van wat lekkers uit Emma’s nieuwe boek zien:

 

Wil je er ook van proeven? Gewoon het boek kopen. Of… je raadt het al… een gokje wagen en een reactie op Facebook voor me achterlaten dat je het wilt winnen. Ik mag er namelijk drie weggeven. Volgende week maandag maak ik de drie winnaars bekend. Veel geluk! En een mooie week gewenst. Ga gewoon lekker koken als het regent, wordt het meteen gezellig. Doe ik dat ook.

 

Liefs van

Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska