En weer zit Sarah Ferguson in het verdomhoekje

 

Het zit de ex-vrouw van prins Andrew eigenlijk nooit mee. Hoe hard ze ook haar best doet, er is altijd wat…

 

 

 

Het leek een ‘match made in heaven’ toen Sarah in 1986 met haar prins trouwde. Ze kende Andrew al jaren toen de vonk oversloeg en ze had altijd dikke pret met hem. Er was een riante bruiloft met een geweldige jurk, er werden twee prinsesjes geboren en ze leefden nog lang en gelukkig.

 

Nou, toch niet. Want haar man was veel en ver van huis waardoor ze nogal eenzaam was. Haar schoonzus Diana, de lieveling van het Britse publiek, stond altijd veel positiever in de spotlights dan zij. En dat Sarah op vakantie in een Franse villa gesnapt werd terwijl haar financieel adviseur aan haar teen sabbelde heeft ook niet echt geholpen.

 

Een onvermijdelijke scheiding volgde en ze viel behoorlijk uit de gratie. Zo mocht ze bijvoorbeeld niet op de bruiloft van William en Kate komen en was ze ook niet meer welkom op andere koninklijke feestjes. Maar ze bleef wel dikke maatjes met haar ex-prins. Hij hielp haar uit de financiële misère, zij bleef hem steunen toen bleek dat Andrew vaak op de beruchte seksfeestjes van Jeffrey Epstein te vinden was geweest. Ze wonen zelfs nog steeds samen in The Royal Lodge op Windsor.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door TOWN&COUNTRY (@townandcountrymag)

 

Sarah heeft in haar turbulente leven tot nu toe meer dan genoeg meegemaakt om een boek over te schrijven en dat heeft ze dus ook gedaan. Binnenkort verschijnt ‘Her Heart for a Compass’, een Victoriaans drama gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis, en er is al een streamingdienst die er een film van wil maken.

 

Hopelijk wordt het net zo’n succes als The Crown, waarin overigens maar een bescheiden rol voor haar personage was weggelegd. In een interview vertelde Sarah teleurgesteld dat ze vond dat ze er niet vaak genoeg in te zien was. ‘Ik heb aangeboden om hen te helpen. Om het leven achter de muren van Buckingham Palace beter te vatten. Maar Netflix heeft mijn hulp geweigerd.’

 

Hoe dan? Netflix kan uit eerste hand informatie van jou krijgen over hoe het er binnen de Britse royal family werkelijk aan toe gaat en zelfs die willen je niet hebben? Zit ze weer in het verdomhoekje…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit