En weer is prins Charles de Sjaak

 

Je zal toch zeventig zijn en nog aan je eerste echte baan moeten beginnen. Maar dan moet eerst je moeder een stapje terug doen en die vertikt het…

 

 

Die arme prins Charles, die wordt zijn heule leven al niet serieus genomen. En eigenlijk kan de beste man er niks aan doen. Hij zit namelijk al zeventig jaar te wachten. Te wachten tot zijn moeder, Queen Elizabeth, er de brui aan geeft en hij koning kan worden.

 

En dat was Nigel Farage ook opgevallen. Deze Britse Brexit-politicus neemt nooit bepaald een blad voor de mond. Hij haalde al meerdere keren het nieuws door nogal ongenuanceerd uit de hoek te komen over. Dit keer klapte mister Farage in Australië behoorlijk uit de school over het Britse koningshuis tijdens een besloten bijeenkomst van een groep conservatieven.

 

Met name prins Charles moest het dit keer ontgelden. Opmerkelijk, want Britse politici zijn over het algemeen niet zo scheutig met hun commentaar op de koningin en heur familie.

 

Charles roept regeringsleiders regelmatig met nogal controversiële ideeën op om meer aandacht te geven aan de rampzalige gevolgen van klimaatverandering voor het milieu. De kroonprins heeft hier niet bepaald voor doorgeleerd en slaat de plank daardoor nogal eens mis. Charlie Boy, zoals Farage de kroonprins altijd noemt, wordt daarom door hem compleet belachelijk gemaakt. Hij hoopt dat Elizabeth nog lang op de troon zal zitten, om maar te voorkomen dat Charles ooit koning wordt. ,’Als je kijkt naar Charlie Boy en klimaatverandering, oh dear, oh dear, oh dear. Ik kan alleen zeggen dat hij nu in de 70 is. Moge de koningin nog een lange, lange tijd leven.’

 

Dat zou nog wel eens het geval kunnen zijn ook. De moeder van Elizabeth, volgens Farage een met overgewicht kampende, gin-drinkende kettingroker, werd zelfs 101 jaar.

 

 

Maar ja, wat moet Charles anders doen met die zee van tijd, met zo’n oude moeder van 93 die maar niet wil wijken, een powerhouse van jewelste? Hij verveelt zich natuurlijk de tandjes. Hoe spannend kan het leven van een troonopvolger zijn?

 

Tijdens zijn rampzalige huwelijk met wijlen Diana gebeurde er tenminste nog wat. Stiekem zoenen met Camilla, een beetje polo spelen, Wills en Harry opvoeden… Maar nu hij getrouwd is met zijn Grote Liefde en inmiddels opa is van vier kleinkinderen, is het leven wel een beetje gezapig geworden.

 

Niks geen pensionado. Lintjes doorknippen, tot het echte werk kan beginnen. Arme man, ik geef het je te doen.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit