En dan speelt Meryl Streep de hoofdrol van jouw leven

 

Je hebt haar vast weleens gezien, de Schotse Susan Boyle die van de ene op de andere dag wereldberoemd werd door een talentenjacht.

 

Tot 2009 had nog nooit iemand van deze vrouw gehoord. Ik zie haar nog staan daar op het podium van Britain’s Got Talent. Ze werd een beetje lacherig ontvangen. Want Susan Boyle was niet bepaald een gepolijste verschijning vol glitter en glamour.

 

Een beetje warrig haar, haar deelnemersnummer zo op haar decolleté geplakt. De jury zat een beetje verveeld naar haar te kijken. Tot Susan de eerste regel zong van het nummer I Dreamed A Dream uit de musical Les Misérables.

 

 

Net als de juryleden viel ik van mijn stoel. Met tranen in mijn ogen en kippenvel all over zat ik naar haar te luisteren. Zo, Susan blies iedereen weg en een superster was geboren.

 

Het filmpje van haar auditie is meer dan 300 miljoen keer bekeken op YouTube.  Het album dat ze na de talentenjacht uitbracht werd ruim 25 miljoen keer verkocht. Ze zong voor Queen Elizabeth en de paus en er is zelfs een musical over haar leven gemaakt.

 

Haar bijzondere verhaal werd een autobiografisch boek, dat nu verfilmd wordt. Susan had zelf aardig wat invloed op wie de rollen in de film zouden spelen. Zo zal niemand minder dan Meryl Streep de hoofdrol op zich nemen. En als het aan Susan ligt speelt George Clooney haar manager. Who else?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit