Tuin in bloei!

Tamara: Het leuke van het maken van een krans is dat je niet altijd naar de bloemist hoeft om iets te kopen. Je kunt het ook gewoon uit de tuin halen! Zeker nu alles zo mooi in bloei staat.

 

 

 

Wat heb je nodig?

 

  • Bloemen, in dit voorbeeld hebben we trosroosjes gebruikt. De bekendste is de ‘The Fairy’ roos. Deze trosroos bloeit lang door, van begin zomer tot aan de herfst. Ideaal voor de border of in perken.
  • Strokrans: hoe groter de strokrans, hoe groter de bloemenkrans.
  • Groen, wij hebben de Eucalyptus Globulus gebruikt. Dit is een boom die ook prima in Nederland kan groeien. Wel in volle zon of half schaduw. Hij kan tegen -20 graden (als hij in de volle grond geplant staat).  Extra groene takjes om er tussen te steken.
  • Groen ijzerdraad

 

Zo maak je het

 

Neem de strokrans. Pak een paar groene takjes en bind deze vast met het ijzerdraad aan de krans. Leg op het ijzerdraad weer groen en bind dit weer vast met ijzerdraad. Zo breng je het groen dakpansgewijs aan op de strokrans. Je hebt nu een groene krans. Neem de roosjes en voeg deze samen met nieuwe groene takjes. Breng het op dezelfde manier aan als het eerdere groen. Zo krijg je een mooie volle krans.

 

 

 Hip & happening: Tamara van Gelderen weet daar alles van. Als fotostylist is zij altijd als eerste op de hoogte van leuke festivals, inspirerende modetrends en mooie producten . Gelukkig deelt ze dat met ons op Franska.nl!

Bron: Sugar and Charm

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter