Sorry Charles!

 

Elizabeth maakt toekomstplannen, Charles moet echt nog even wachten…

 

Het blijft een lekker koninklijk stel, die Windsors. Drie weken geleden had de 96-jarige prins Philip zijn laatste publieke optreden, nadat hij eerder dit jaar bekend had gemaakt dat hij het wel welletjes vindt. Daar schreef ik toen dit over. Hilarisch, het hele land was in rep en roer. Vorige week was er het bericht dat koningin Elizabeth (91) dan nu toch ook eindelijk plannen had gemaakt om het wat rustiger aan te gaan doen. Niet op stel en sprong, maar zo tegen de tijd dat ze 95 is, in 2021, dan zou ze Charles wel het regentschap willen geven. Prachtig toch, op die leeftijd nog plannen voor de lange termijn maken?

 

Nou, echt niet, nog geen dag later werd het gerucht alweer de kop ingedrukt. Geen sprake van. Ze ziet nog geen enkele reden om haar dagelijkse beslommeringen te delegeren. Af en toe invallen, prima, prins William gaat vanaf nu ook fulltime werken in het familiebedrijf, nu z’n opa met pensioen is. Maar verder? Zo lang ze gezond is, blijft ze stevig in het zadel. Sorry, Charles, je moet echt nog even wachten…

 

Teleurstelling voor haar zoon of zou Charles (68) het misschien wel helemaal niet zo erg vinden? Als langst wachtende troonopvolger van Europa heeft hij inmiddels ook de pensioenleeftijd al bereikt. Zit hij nog wel te wachten op zo’n hondsvermoeiende functie? Opereert hij met z’n Camilla niet gewoon liever een beetje in de marge? Lijkt mij dat je je als kroonprins sowieso niet hoeft te vervelen, toch?

 

We zullen zien, voor nu is er in Engeland dus nog geen vacature voor staatshoofd.

 

 

 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Bron: Royalty Online

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs