Koning van de dag

 

 

Prins Philip. Wat een koning. Vanochtend vroeg op de redactie hadden we het er al over. Er ging een gerucht. Wat zou er aan de hand zijn daar bij de Britse royals? Was de prins-gemaal overleden? Zou Elizabeth EINDELIJK haar troon afstaan aan Charles?

 

Eind van de ochtend was ‘the word out’: prins Philip gaat met pensioen… als hij van de zomer 96 is. Wat een held. En wat heerlijk dat ze daar vanochtend even de hele wereld mee bezig hebben gehouden. Ik stel me dat dan meteen voor. Elizabeth en Philip aan de ontbijttafel: ‘Heb je gezien dat er al sinds vanochtend zes uur hordes journalisten voor de deur staan, dear?’ ‘What a joke, vind je niet?’ ‘Kom, dan gaan we nu samen het personeel inlichten, dat wordt ook lachen.’ En samen schuifelden ze met hun poker faces op door de gangen van Buckingham Palace.

 

Philip stopt met zijn publieke taken en ook met zijn actieve werk voor honderden organisaties waarvan hij beschermheer is. Denk nou niet dat hij al niet zo veel meer deed, want gisteren opende hij nog de nieuwe tribune van een cricketclub. Wat een koning…

 

 

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

 

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs