Een bloemenkrans voor 4 óf 5 mei

 

Willemijn: Vandaag op 4 mei sta ik stil bij mensen die er niet meer zijn. Morgen op 5 mei vier ik dat wij in Nederland in vrijheid kunnen leven.

 

 

 

Op beide dagen vind ik een bloemenkrans een toepasselijke decoratie. Op 4 mei op een monument of het graf van een dierbare en op 5 mei als krans voor in je haar of aan de deur als vrijheidssymbool.

Ik werd geïnspireerd voor deze krans, in oer-Hollands kleurenpalet, door de ingetogen aquarel van kunstenares Kristine Brookshire.   

 

 

 

 

Zo maak je de krans stap voor stap

1. Maak van buigzaam gouddraad een ring (zo groot als je hoofd of zo groot als je de krans wilt maken)

2. Maak vervolgens van de geurende Limonium (Statice) kleine bosjes die je dakpansgewijs op de ring bevestigd met goudkleurig ijzerdraad. Tegen de klok in, zodat je telkens met het volgende bosje de bevestiging van de vorige bedekt.

3. Als de hele ring van een basis bloem of tak (je kunt bijvoorbeeld ook eucalyptus of olijftak kiezen) is voorzien, steek of bind je er grotere opvallende bloemen tussen. Zoals hier blauwe Delphinium en rode Anemonen.

Tip: gedroogd is de krans ook mooi omdat de Limonium mooi uit blijft staan.

Info over de aquarel van Kristine Brookshire vind je hier, €11,40 vanaf 12×18 cm.

 

P.S. Voor gestreepte kleding in dit kleurenpalet ben je bij Jolanda aan het goede adres.

 

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch