Chique frites

 

Maartje: Plat misschien, maar een avond uit eten is toch niet echt compleet zonder goede friet. Patat, voor wie van boven de rivieren komt. Laat dat nou precies zijn wat Frietdistrict je voorschotelt: perfecte patat. Of friet. Wat je wil. Hoe dan ook: de goudgele rakkers hier vallen in de categorie chique friet. Je scoort ze in Den Haag, en sinds kort ook in Delft.

 

Friet met klasse? Dat kon al even aan de Prinsestraat in Den Haag met dank aan Friet District en nu opende de classy snackbar een tweede vestiging in Delft. En die is, zo mogelijk, nog stijlvoller dan zijn grote broer. Mooie banken, leuke lampen, stijlvolle planten… Het is een pretje om je hier te nestelen en te wachten op je dikke friet die wordt gemaakt van verse aardappels van het land. Met citroen of truffelmayonaise, of een portie stoofvlees erbovenop. 

 

Eigenaresse Virginie en haar vriend Niven (van restaurant Niven in Rijswijk, met Michelinster, aha!) weten wat lekker is en runnen de twee Friet Districten. De menukaart in Delft is iets uitgebreider dan in Den Haag. Je kunt er terecht voor verrukkelijke burgers (bijvoorbeeld de wagyu burger met stoofvlees, spicy ketchup en truffelmayo of de hotdog special met truffelmayo en tomatensalsa), en voor, verrassing, een keur aan gin tonics.

 

Dat zit zo: eigenaresse Virginie is niet alleen verantwoordelijk voor het interieur van beide zaken, maar ze heeft ook een eigen gin op haar naam staan. Vraag naar de gin de Virginie met rozemarijn en granaatappel. Aanrader!

 

Voor vegetariërs is er evenmin reden om Friet District te mijden: op het menu een aantal gerechten van de Vegetarische Slager en salades, zoals de geitenkaas-rode-biet-combo. Ook is er Delfts bier van brouwerij de Koperen Kat en voor de deur staat het terras in een van de leukste straten van Delft.

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.