Emoji in je kenteken?

Het kan voortaan in de Australische stad Queensland. En nu vraag ik me af wat ik erop zou willen zetten als ik de keus kreeg.

 

Emoji’s. Ik moet toegeven dat ze een groot deel van mijn leven zijn geworden. Ik zie ze dagelijks meerdere keren voorbijkomen. Ik gebruik ze in plaats van woorden en om een berichtje qua emotie te versterken. Ben ik boos? Stuur ik zo’n rood hoofd. Zin in wijn: hoppaaaa vier wijn-emoji’s. Moe? Daar heb je ook zo vijf emoji’s voor. Keus genoeg. En er komen er trouwens nóg meer binnenkort. Maar om ze nou een deel van het verkeer te gaan maken? Gaat dat niet een beetje ver?

 

Ligt er natuurlijk aan. In Queensland heb je geen keus uit alle emoji’s die er bestaan, je kan kiezen uit een emoji die een knipoog geeft, lacht, een zonnebril draagt, hartjes als ogen heeft of glimlacht. Het blijft dus heel netjes. Geen aubergines die opeens overal voorbijkomen (weet je nog niet wat een aubergine in emoji-taal ook betekent? Moet je dan maar even zelf opzoeken…). Of zo’n poepgezicht. Geen middelvinger als je achter iemand aansluit bij het stoplicht.

 

En welke kleur poppetjes kies je eigenlijk? Of is er maar één kleur die je kan kiezen? Want dat is dus niet heel erg politiek correct. Maar wat ik ook wil weten is of je er meer dan één kan kiezen. Een donut naast een banaan bijvoorbeeld… (Zet die emoji’s naast elkaar en je snapt waarom dit geen goed idee is). Zoveel mogelijkheden, en het kan zó leuk zijn. Emoji’s spotten wordt het nieuwe Pokémon-Go. Hoeveel heb jij er al verzameld?

 

 

Het lijkt me best grappig. Maar voor nu is het nog alleen in Queensland mogelijk. En daar betaal je ook 500 Australische dollar voor (ongeveer 312 euro). Redelijke prijs dus. Maar als het dan wel mocht hè, welke emoji zou jij dan kiezen?

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn