Emma Curvers: Melktanden

 

Lon is helemaal gelukkig met haar vriend Philip. Ze nemen zelfs een hond, Frans Hals, die wel lief maar ook doof en onzindelijk is. Maar voorlopig kan niets de verliefde pret drukken.

 

 

Zelfs de waarschuwingen van haar moeder niet (“Mannen kon je maar het beste altijd op zicht houden” en “Iedereen mag solliciteren, maar je moet nooit een man een vaste aanstelling geven.”

 

Ook in hun relatie ontstaan scheurtjes; de grootste scheur heet Xenia, een naam die steeds vaker opduikt in de gesprekken met Philip. Het einde nadert als Philip een open relatie voorstelt, waarin dus naast Lon ook plaats is voor Xenia.

 

Lon neemt wraak, weinig subtiel, door met Xenia’s oma aan te pappen. Ook oma geeft wijze lessen: “Een relatie is een lekke sloep, waarin je voortdurend moet hozen.”

 

Lon neemt oma, of eigenlijk neemt oma Lon, op sleeptouw, samen maken zij een reis door Amerika en doen zo veel mogelijk pretparken aan. Daar wordt geen mens, zeker oma niet, vrolijk van.

 

Emma Curvers heeft met Melktanden niet alleen een heel boeiend boek geschreven, maar ook een enorm grappig boek. Je leeft erg mee met de soms wat naiëve, maar erg aardige Lon. Je gunt haar het beste, maar net als de lezer maakt zij regelmatig een verkeerde keuze. 

 

Maar wat een aanrader!!

 

 

Melktanden

Auteur: Emma Curvers 

Nederlandse Paperback 

9789083054254

Druk: 1, maart 2021

256 pagina’s

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer