Eindexamen­uitslag­stress

 

Mijn puber heeft er behoorlijk last van. En ik inmiddels ook. Eindexamenuitslagstress. 23 letters die de lading helemaal dekken. 

 

Vandaag zitten wij in Huize Smit de hele dag met samengeknepen billetjes. Want straks wordt mijn pubertje gebeld of ze geslaagd is of niet. Net als ruim 210.000 andere middelbare scholieren die dit jaar eindexamen doen.

 

Helemaal zeker is ze niet van haar zaak, dus doen we net alsof er vandaag niets aan de hand is. Business as usual. Kamer opruimen, hondje uitlaten, stukkie tikken. 

 

Maar dat lukte deze moeder toch niet helemaal. De vlag staat al klaar in de trapkast. En ik ben toch alvast stiekem naar de winkel gegaan om wat feestversiering te kopen. Die heb ik in een laatje verstopt, waar ze toch nooit kijkt. 

 

Dus mocht er vanmiddag witte rook verschijnen en ze hoort dat de uitslag oké is, dan kan de vlag naar buiten en de fles champagne in de koelkast. Daarna kan ik meteen helemaal los om thuis de boel te versieren.

 

Moet je zien wat voor leuks ik heb gekocht:

 

 

Folieballon €2.-

 

 

 

Rozet € 2.-

 

 

 

Vlaggenlijn € 1.25

 

 

 

Deze vond ik ook wel geinig. Kan ze de komende weken heerlijk chillen met een diploma op zak.

Slaapmasker €2.-

 

 

En voor deze ren ik pas naar de winkel als de uitslag echt helemaal in orde is.

Een studiebol, een luchtige soes gevuld met slagroom. € 1.50

 

Psssst: Voor de zekerheid heb ik ook deze bonbonnetjes meegenomen. 

 

 

Als ze gezakt is kunnen we dit troostvoer samen op de bank met 236 afleveringen Friends wegsnaaien. Want je weet maar nooit natuurlijk… 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit