Eindelijk niet meer je verjaardag hoeven delen

 

Ben jij vandaag jarig? Gefeliciteerd! Natuurlijk is het een beetje een gekke tijd om jarig te zijn, maar hé, je hoeft je verjaardag in ieder geval niet meer te delen

 

Gelukkig ben ik niet op een feestdag jarig. Gelukkig, zeg ik, ja, want het lijkt me helemaal niet zo leuk. En al helemaal niet om tegelijk met ons staatshoofd jarig te zijn. Keek je al tijden uit naar 30 april, want dan werd je weer een jaartje ouder en wilde je dat vieren met al je vrienden en familie: kon er niemand.

 

Nee, want er moest natuurlijk met de kinderen over de vrijmarkt gelopen worden. Toen diezelfde kinderen wat ouder waren, wilden ze zelf op een kleedje hun troep (eehh… hun mooie spullen) gaan verkopen om wat bij te verdienen. En daar moesten de ouders natuurlijk een oogje in het zeil houden.

 

Of je vrienden gingen op Koninginnedag naar een andere stad, om daar eens de vrijmarkt te verkennen. Misschien wilden ze wel een glimp opvangen van de koninklijke familie, ergens in het land. Misschien hadden ze wel een gigantische kater van de koninginnenacht en lagen ze de hele dag roerloos in bed of op de bank… Nee, op 30 april jarig zijn leek me geen pretje.

 

Maar al die smoesjes waren sinds een paar jaar voorbij. Eindelijk was Koninginnedag Koningsdag geworden! En toen kwam dit jaar natuurlijk het coronavirus dat zorgde voor de meeste afzeggingen aller tijden… Volgend jaar maken jullie er weer een knalfuif van!

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer