effe lekker plat met jopie parlevliet

Ik kan er niks aan doen. Het is als een oorwurm in m’n hoofd gekropen en ik zing luidkeels mee.

 

 

De afgelopen jaren lag ik werkelijk dubbel als ik Jopie Parlevliet op televisie zag. Deze dame, het alter ego van cabaretier Richard Groenendijk, is terug van weggeweest. Haar onvervalste Rotterdamse tongval is niet te missen.

 
Richard trok met Jopie volle zalen in het theater en zou binnenkort weer als Jopie op de planken staan. Met een liedje over corona. Daarover zegt hij: ‘Het zou eigenlijk ons openingsnummer zijn in een theatervoorstelling in het Luxor, maar omdat het nog niet duidelijk is of dat door kan gaan door het coronavirus, hebben we besloten de single toch uit te brengen.’

 
Het begon als een geintje. In een video op zijn Facebookpagina vroeg Richard aan zijn volgers om een filmpje te sturen met een mondkapje op. Toen ging het los. Van Den Helder tot Vaals en van Delfzijl tot Vlissingen, iedereen zingt mee.

 
Richard is er beduusd van. ‘Het lijkt wel een hotline. Het is echt hartverwarmend, we zaten met kippenvel op onze armen. Er was echt behoefte aan een vrolijk liedje, juist in deze tijd. We zeiden nog tegen elkaar: “Het zou leuk zijn als het aanslaat.” Nu is het uitgekomen.’

 
Mocht je geen idee hebben waar het over gaat, dit is Jopie en haar kraker. Maar ik waarschuw je wel. Voor je het weet zing je de hele dag lekker plat mee: Tebbie nou op je muil?

 

 

 

 

PS: Voor de liefhebbers is er ook al een mondkapje

 

 

https://rustaagh.nl/shop/accessoires/mondkapjes/tebbie-nou-op-je-muil-mondkapje/

 

Bron: AD.nl 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit