Eerbetoon aan je dierenvriend

 

 

Het was dinsdagavond en ik zat gezellig met vriendin Julia aan de Moscow Mules en zelfgemaakt pitabrood met pesto in Bar Moustache in hartje Amsterdam. We kletsten wat af over jongens, dates, baantjes, en natuurlijk onze overheerlijke cocktails. Maar toen zagen we het. En als je het eenmaal ziet, kan je niet meer wegkijken. O-ver-al hingen portretten van honden, katten, cavia’s en konijnen in de stijl van portretten uit de 18e eeuw. Hi-la-risch. Elk portret werd natuurlijk meteen intensief geanalyseerd. De persoonlijkheden van de dieren sprongen van de portretten af. 

 

De ene kat was lief en verlegen met grote ogen en een onschuldige uitdrukking, de hond daarentegen was een echte versierder met een zwoele en zelfverzekerde blik. Op de hoek hing een cavia die een grappenmaker was en die iedereen kan laten lachen… Je kan het je voorstellen. Wij hadden toch een plezier op deze regenachtige dinsdagavond. 

 

Maar ons plezier werd nóg groter toen we erachter kwamen dat je dit met je eigen huisdier kunt laten doen! Ja, er lagen gewoon flyers onder de portretten. L’Animorphe heet het bedrijf. Opgericht door de Nederlandse designer Tein Traniello. Hoe het werkt? Je stuurt een goede foto van je huisdier, de plek in je huis waar het portret komt te hangen, en een klein verhaal over de persoonlijkheid van je dierenvriend. Dan gaat Tein aan de slag met drie verschillende sketches. Kies er één van en zij zorgt dat het in de kleuren van je interieur wordt gemaakt. Geweldig, toch? 

 

Wat mag het kosten? Voor een klein portret is het 250 euro. Zit dus wel een prijskaartje aan. Maar hé, het wordt ook wel het allerleukste kunstwerk in je huis. Zie hieronder de leukste voorbeelden. Als ik later eenmaal een hond koop, weet ik wat mij te wachten staat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn

 

 

 

Beeld: L’animorphe