Een prachtige bos tulpen, helemaal voor niks

 

Ik koop ze met bossen tegelijk, want ik ben er gek op

 

Ik vind het de mooiste bloemen die er zijn. Tulpen. Zo Hollands als wat en verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ik ben er gek op. Jarenlang had ik in de keuken zelfs gordijnen met tulpen erop. Als mensen vroegen waar ik woonde wees ik ze altijd op de gordijnen, kon niet missen.

 

Die gele zijn mijn favoriet. Niets is leuker dan op een grauwe winterdag te kijken naar zo’n bos sappige groene stelen met een heldergele bloem erop. Daar word je vanzelf vrolijk van.

 

Zo vanaf deze tijd van het jaar zie je ze volop. Er is zelfs een heuse tulpendag in het leven geroepen. Deze dag wordt aanstaand weekend, op de derde zaterdag in januari, gevierd als begin van het nieuwe tulpenseizoen. Dan is er midden op de Dam in Amsterdam een enorme tulpenpluktuin.

 

Daar mag je vanaf 13.00 uur helemaal gratis en voor noppes je eigen bos bij elkaar plukken. Met bol en al. Het wordt een gezellige boel daar op de Dam, met leuke muziek en natuurlijk die prachtige bloeiende bloemen. Kom je wel op tijd? De wachttijd is meestal tussen de 30 en 60 minuten en op = op. Zie ik je daar?

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit