Een pindakaasdroom

 

Die wel 24 uur lang mag duren, want het is nationale Pindakaasdag!

 

Ja, voor alle pindakaasliefhebbers is er geweldig nieuws. Deze hele dag draait om pindakaas. Weetjewel, dat lekkere smeuïge beleg voor op je brood. De Pindakaaswinkel in Amsterdam heeft deze dag uitgeroepen tot nationale Pindakaasdag. Én waar moeten we dan aan denken? 

 

De hele dag organiseert de winkel activiteiten en geven zij prijzen weg. Prijzen? Niet zo geheimzinnig… Het gaat om pindakaasprijzen, natuurlijk. De winkel gaf al wat fantasieën weg. In een limo naar de winkel rijden en een bad vol met pindakaas. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken. 

 

Toen ik jaren geleden erachter kwam dat je pindakaas op veel meer manieren kon gebruiken dan alleen op brood, (of gewoon met je vinger in de pot) raakte ik verslaafd. Mijn ultieme pindakaasdroom is met een Oreo in pindakaas dippen (ja, je spreekt het uit als O-RIE-JO… Franska zegt het nog steeds op de Nederlandse manier O-RE-JO). Yummie. 

 

Maar er zijn nog meer heerlijke recepten met pindakaas – en wij hebben ze voor je. 

 

 

Oh, en voor de Amsterdammers onder ons. Je kan vandaag tot en met 31 januari vanaf de bank, tijdens het kijken van je favoriete programma, pindakaas laten bezorgen.

 

Volgens mij zijn deze kindjes het niet helemaal eens met het feit dat je pindakaas kan eten. Je kan er zoveel meer mee vinden ze. Kijk maar even.

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.