Blauwebessenkoekjes

 

Ik dacht: laten we het jaar beginnen met deze verrukkelijke amandelkoekjes met blauwe bessen. Als je dan tóch wilt snoepen ondanks die goede voornemens, dan hoef je je met deze koekjes gelukkig niet schuldig te voelen.

 

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermout
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat (baking soda)
  • 1 theelepel zout
  • 90 ml olijfolie
  • 120 ml esdoornsiroop
  • 250 gram amandelboter (mag ook pindakaas of hazelnootboter zijn)
  • 90 gram sesampasta
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 75 gram blauwe bessen

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak daarna een grote kom waarin je de havermout, boekweitmeel, natriumbicarbonaat en het zout samenvoegt. Vervolgens meng je alles door elkaar met behulp van een mixer. 

Daarna warm je de olijfolie, esdoornsiroop, amandelboter, sesampasta en vanille-extract in een pannetje op, op een laag vuurtje. Roer dit totdat alles gemengd is. 

Vervolgens voeg je dit mengsel samen met de bessen toe aan de mix in de grote kom. Ook deze twee mix je tot het lekker kneedbaar deeg is geworden. 

Maak vormpjes van het deeg. Je kunt deze koekjes natuurlijk in alle vormen maken die jij maar wilt. Vervolgens leg je ze op de bakplaat en laat je ze 10-12 minuten bakken. 

Haal ze daarna uit de oven. Laat de koekjes nog even afkoelen voordat ze breken.

 

 

Tip: voeg wat kaneelpoeder toe aan het deeg. 

Eet smakelijk!

 

 

Door Tessa Holtrop