Heb je gehoord van Neil Diamond?

 

Als ik zeg: 

 

‘I am… I said…’

 

‘Sweet Caroline…’

 

‘Holly, holy love…’ 

 

Hoor je de muziek dan ook? Wij wel. Op de redactie zingen we heerlijk mee. Want vandaag is treurige dag voor de muziekwereld. 

 

Muzieklegende Neil Diamond, die vandaag 77 is geworden en in zijn carrière al meer dan 130 miljoen albums heeft verkocht, kondigde gister aan dat hij zijn jubileumtournee moest stopzetten. Dit door een recente diagnose van Parkinson die bij hem geconstateerd is. 

 

In een uitspraak van Neil zegt hij dat hij de beslissing met ‘grote terughoudendheid en teleurstelling’ heeft moeten nemen. ‘Ik ben zo vereerd geweest om mijn shows de afgelopen 50 jaar aan het publiek te kunnen presenteren.’ 

 

Ook biedt hij zijn excuses aan: ‘Mijn oprechte excuses aan iedereen die kaartjes heeft gekocht en van plan was om naar de komende shows te komen.’  

 

Gelukkig is dit niet het laatste wat we van Neil gaan horen. Want hij blijft nog wel schrijven en opnemen. 

 

Met een kleine knipoog naar zijn bekende nummer Sweet Caroline eindigt hij met: ‘This rise has been ‘so good, so good, so good’ thanks to you’. 

 

Neil, bedankt voor alle fijne jaren. Hopelijk krijgen we nog veel nieuwe albums van je te horen. Hieronder onze favoriete liedjes op een rij. Wij zingen de hele dag mee. Jij ook?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn