Een orgasme tijdens de bevalling?

 

Dus wij zijn weer terug op de redactie. Zand tussen de tenen vandaan geveegd, leenlaptop opengeklapt want ik heb de mijne dus gewoon ergens in mijn strandhuisje laten liggen en klaar om te knallen.

 

 

 

Maar niet voordat we eerst een bijkletssessie in de keuken hadden met elkaar. En zoals altijd hinkstapsprongen we van de verjaardag van Daniëlle naar de Bay van Lotte naar het onderwerp klaarkomen tijdens de bevalling. Niet dat dit iets met Lotte te maken had overigens, maar dat werd ineens geroepen en het schijnt waar te zijn. 0,3 procent van de vrouwen beleeft een orgasme tijdens de bevalling.

 

Gekreund heb ik wel, maar dat had toch echt een pijngerelateerde oorzaak en had niets te maken met een genotkwestie. Hoe het in zijn werk gaat?  Door de oxytocine en endorfine die worden aangemaakt tijdens de bevalling om de pijn te verzachten zou je ook seksueel gestimuleerd kunnen worden. En doordat de baby naar beneden drukt kan het je seksuele organen en dus je clitoris stimuleren. Het lijkt me redelijk ongemakkelijk om in een kamer vol vreemden een orgasme te beleven, maar aan de andere kant: het is een en al gekreun en vloeien van sappen daar in de kraamkamer, dus niemand die het opvalt, en een orgasme schijnt de beste pijnbestrijder te zijn, dus waarom ook niet.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach