Een half uur per dag

 

Hoe moeilijk kan het zijn? Nou heeeeeel moeilijk hoor. Als het aan mij ligt. En ik schaam me er best een beetje voor ook nog.

 

En ga me nou alsjeblieft geen lesje leren, want ik weet heus zelf ook wel dat het hartstikke dom is. En dat ik al jaren dom bezig ben. Ik geef dit alleen maar toe hier op Franska.nl, omdat ik degenen die dit ook hebben, wil laten merken dat ze niet alleen zijn, dus dat is een nobel streven. Toch? In elk geval win ik toevallig sinds kort wel de kampioenschappen mezelf voor de gek houden. Dankzij een uitvinding die blijkbaar allang op m’n telefoon zat.

 

Ik zag in een instastory van May-Britt laatst een foto dat ze zoveel stappen en zoveel kilometer en zoveel verdiepingen ‘had gedaan’ op een dag. Bij navraag bleek dat een foto te zijn die ze gemaakt had in een app die standaard op je iPhone zit. Had dus helemaal geen nieuws voor me hoeven te zijn. Grrrrom. Beter laat dan nooit, zo’n ontdekking.

 

Voor als je hem zoekt. Hij ziet er zo uit:

 

 

En nu zie ik dus dagelijks dat ik tussen de 1,5 en drie kilometer gelopen heb. Met m’n iPhone in de buurt dan hè. Al die dingen die ik tussendoor doe, waarbij dat beest gewoon ergens ligt te zwabberen, worden mooi niet meegeteld. Ik kan dus gevoeglijk aannemen dat ik gemiddeld drie kilometer per dag loop en als een mens gemiddeld vijf kilometer per uur haalt, loop ik dus meer dan een half uur per dag en haal ik zo m’n broodnodige taks.

 

Helaas. Ik heb mezelf rijk gerekend. Want eigenlijk tellen al die losse eindjes lopen helemaal niet mee. Dat halve uur moet aaneengesloten zijn, want zo bouw je conditie op. ‘Use it, or lose it’, hoorde ik laatst een fysiotherapeut vertellen. Alles wat je kan, moet je doen, anders raak je het kwijt. Zeker op een ‘bepaalde leeftijd’… Maar eigenlijk natuurlijk je hele leven. Oef, oef, oef. Een half uur bewegen per dag. Hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn? En zelfs gewoon wandelen wordt goedgekeurd. Hoe krijg ik dat nou toch eens serieus in m’n systeem? Buiten vakanties om dan, want dan heb ik er geen probleem mee…

 

Eerlijk zeggen, doe jij het wel? Zo ja, petje af en een diepe buiging!

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska