Een beetje navelstaren kan geen kwaad zo af en toe

 

Vandaag is zo’n dag dat er alleen maar ellende in het nieuws is. Slecht voor je humeur en je nachtrust.

 

 

Omdat ik me soms nogal laat meeslepen door de waan van de dag besloot ik het roer vanmorgen eens flink om te gooien. Ellende genoeg. Er was gisteravond opnieuw een verschrikkelijke terroristische aanslag. De Amerikanen houden vandaag hun adem in vanwege de presidentsverkiezingen en vanavond houden Rutte en De Jonge weer een persconferentie. Er komen vast nog meer maatregelen om corona in te dammen. Niet iets om naar uit te kijken dus.

 

Toen ik vanmorgen de hond uitliet scheen de zon op het water, de oren van mijn Takkie dansten om zijn zachte koppie en iedereen die ik tegenkwam zei me vriendelijk gedag. Terwijl ik een teug frisse lucht nam besloot ik dat ik vandaag alleen maar op de goede dingen ga letten. 

 

Een beetje navelstaren kan geen kwaad zo af en toe, want leuker zal het de komende tijd nog niet worden in de wereld. Ooit las ik een artikel over hoe je als glas-is-halfleeg-type een mijn-glas-zit-lekker-vol-gevoel kunt krijgen. Door iedere dag drie dingen op te schrijven die goed gingen of waar je blij van werd. Die stop je in een pot en op een dag dat het even tegenzit pak je zo’n briefje om de negatieve boel in je hoofd weer tot bedaren te brengen. Een pot met geluk dus.

 

Want zeg nou zelf, hoe rottig je dag ook was, ergens ging er toch heus wel iets goed? Dat je haar tippie toppie zat, of dat je een leuk gesprek had met je buuf of dat je zalig vroeg naar bed ging met een goed boek. Kleine dingen die je humeur een boost geven. Man, man, man wat heb ik daar behoefte aan op dit moment.

 

Geen krant lezen en journaal volgen wil ook wel helpen. De wereld draait vandaag ook wel door zonder mij.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit