Door de wind

 

Soms hoor je van die liedjes die de tranen over je wangen laten biggelen…

 

Geniet jij ook altijd zo van het tv-programma Beste Zangers? De afgelopen jaren zijn er al heel wat covers op een verrassende manier gezongen. En zo af en toe zitten er werkelijk pareltjes tussen.

 

In Beste Zangers werden de liedjes van Stef Bos deze week gecoverd door onder andere Diggy Dex en Susanne&Freek. Maar toen Sanne Hans (Miss Montreal) zijn nummer Door de wind aan flarden zong, gingen bij mij de sluizen open hoor. Wat en dijk van een stem heeft die vrouw toch. 

 

Stef Bos was zichtbaar ontroerd door de vertolking van Sanne. Het liedje schreef hij ooit voor zijn toenmalige vriendin, de zangeres Ingeborg. Zij zong het als Belgische inzending voor het Songfestival. Maar de aanleiding voor Stef om het lied te schrijven was de dood van zijn moeder.

 

‘Mijn moeder werd ziek, dat was zo klote, ze had zoveel levenslust. Zelfs vlak voor ze stierf zei ze nog dat alles goedkwam’, aldus de zanger. ‘Ik ben erna nooit meer bang geweest voor de dood. Dat zat erachter toen ik het schreef, maar dat ga je niet zeggen als je vriendin het op het Songfestival wil zingen. Het nummer ligt heel dicht bij me.’

 

Benieuwd hoe het klonk of wil je nog een keertje meegenieten? Komt ie…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit