Door de mand gevallen

 

Even appen met ons vaste adres in Italië. In het Italiaans natuurlijk. Ja, je spreekt de taal, dus dan gebruik je die kennis natuurlijk ook. Of het ook goed is dat we in plaats van de 9e tot de 23ste de 10de tot de 24ste komen. Komt er een uitgebreid antwoord in het Italiaans terug. In echt serieus Italiaans dan, hè. 

 

Niet zomaar dat taaltje, waarvan ik denk dat het Italiaans is. Nee… Paola zegt het zo mooi dat ik meteen niet meer begrijp of het nou wel of niet oké is. Haha. Zit ik hier met m’n mond vol tanden. Moest de google-translate-app erbij halen om het te ontcijferen. Volgens mij is het oké. Ik stuur er nog een app achteraan met ‘We zien jullie de 10de’ en andare con il banana! (Misschien betekent dat wel ‘gaan met die banaan’.)

 

Moest meteen denken aan een vriend van ons, die (net als ik) zijn routeplanner in de auto op Italiaans heeft gezet om de taal een beetje te oefenen. Komt-ie bij een benzinepomp in Italië een man tegen die de weg vraagt naar een restaurant, dat hij toevallig kent. Waarop onze vriend heel behulpzaam meteen los gaat en in rap Italiaans de weg wijst.

 

‘Prima a destra, seconda a sinistra, terza uscita alla rotonda, dopo 300 metri sulla destra.’ (De eerste rechts, tweede links, op de rotonde de derde afrit en dan is het na 300 meter aan de rechterkant.) De man bedankt hem en begint vervolgens een uitgebreid verhaal, waarop onze vriend zei: ‘Scusi, non parlo Italiano’ (Sorry, ik spreek geen Italiaans). Jammer dat ik er niet bij was om het gezicht van die man te zien.

 

Zo ongeveer voelde ik me dus net na dat appje net. Lekker bijdehand doen en dan door de mand vallen…

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

witte-balk-met-bol-franska