Dochter Elon Musk wil naamsverandering

 

In de categorie ‘today I learned’: Elon Musk heeft dus acht kinderen. ACHT.

 

 

 

En zelfs meer nog als je de conspiracy theory gelooft dat hij de biologische vader is van het kindje van Amber Heard. Van zeven van zijn kinderen was ikzelf totaal niet op de hoogte, dus je kan mijn verbazing wel voorstellen toen ik dit in het nieuws las. Zijn kind X=Y^2 is toch nog geen drie jaar oud en die wil nú al niets meer met zijn vader te maken hebben? Hoe dan?

 

Goed, zijn zoon heet geen X=Y^2 maar X Æ A-12 (ik zat in de buurt) en daarna heeft Elon Musk er nog een dochter bij gekregen genaamd Exa Dark Sideræl. Overigens is de roepnaam van de zoon X en de roepnaam van de dochter Y.

 

Met dit soort rare namen zou je niet verwachten dat Elon Musk ook een dochter heeft die Vivian heet, wat bijna saai klinkt naast dit soort spannende, wiskundeachtige namen. Vivian werd geboren als Griffin, samen met tweelingbroer Xavier, en is transgender. Zij is recentelijk achttien geworden en pakte gelijk dat moment aan om alle banden met haar steenrijke vader te verbreken.

 

Vivian heeft bij de rechtbank aangevraagd om haar achternaam te veranderen in Wilson (de achternaam van haar moeder, Justine Wilson) omdat ze wenst ‘no longer in any way, shape or form’ nog met haar vader geassocieerd te worden.

 

Het is de laatste tijd, los van deze situatie, sowieso nogal rommelig in het leven van Elon Musk: hij is aangeklaagd voor maar liefst 258 miljard dollar vanwege zijn steun aan de cryptomunt Dogecoin, en zijn poging om Twitter over te nemen gaat ook niet zonder slag of stoot. Ik vind het maar een fascinerende man. Bij hem zou ik best wel een dagje een vlieg op de muur willen zijn.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer