Dit zijn de mooiste stranden op max 4 uur vliegen

 

Ik dacht even dat het aan mijn negatieve perceptie lag, maar vanochtend kreeg ik het bewijs. Februari 2020 was officieel de natste maand ooit.

 

Althans, sinds we zijn begonnen met het bijhouden van het weer in 1901 is er geen nattere februarimaand geweest. Niet zo gek dus als je, net als ik, hunkert en hongert naar een wit strand en een zee zo helder dat je je tenen kunt zien. En omdat we niet allemaal de tijd en het geld hebben om even naar de Seychellen te vliegen, heb ik even de mooiste stranden in Europa op een rij gezet. Nou ja, eigenlijk heeft Vliegwinkel dat voor me gedaan, maar ik zet ze even voor je op een rij.

 

1.   Grace Bay Beach, Turks- en Caicos-eilanden.

USP’s: een vijf kilometer lang strand, wit zand en een azuurblauwe zee.

 

 

2.   Elafonissi Beach, Kreta

USP’s: wit strand, water zo schoon dat je kunt zien of je een pedicure nodig hebt en een zee die heel geleidelijk dieper wordt waardoor het ideaal is om er met kinderen te zwemmen.

 


 

3.   Benagil Cave, Algarve, Portugal

Niet echt een strand, maar een prachtige grot die je zwemmend of met een kajak kunt bereiken. Door de lichtval en de weerspiegeling van het water.

 

 

4.   Tropea Beach, Italië

Tropea wordt ook wel de parel van Italië genoemd en het is inderdaad een klein juweeltje dat aan de zoom van een bergje licht waarop een beeldschoon kerkje te zien is.

 

 

5.   Rabbit Beach, lampedusa, Sicilië

Sowieso zou ik zeggen dat Sicilië een perfecte bestemming is als je houdt van de goede dingen van het leven en mooie stranden. Naast Rabbit Beach zou ik ook graag Cefalu en San Vito Lo Capo willen nomineren voor mooiste stranden van Europa.

 

 

6.   Öludeniz-Mugla, Turkije

In dit gebied geldt een bouwstop waardoor het prachtig groen is en blijft. Dat geldt voor de natuur natuurlijk hè, de zee is gewoon precies-zoals-je-hem-hebben-wilt-blauw.

 

 

Mocht je gaan boeken, laat me weten in een gezellige DM op mijn Insta @maybrittmobach, dan reis ik in gedachten gezellig mee.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach