Ga jij nog weleens naar de markt?

stroopwafel

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt.
 

 

 

 

Er gaat niet boven de geur van stroopwafels, behalve het eten van versgemaakte stroopwafels waarvan de stroop nog een beetje warm is. Een must als je over de Albert Cuyp markt in Amsterdam struint. Minder vers maar vaak ook lekker koop je ze bij de supermarkt, waar het schap stroopwafels opvallend divers is. Wij waren benieuwd naar het huismerk en kochten er vijf. Welke is de lekkerste en welke kan na één hap de prullenbak in?

 

In onze test namen we vijf supermarkten mee, te weten: Lidl, Dirk, Albert Heijn, Coop en Jumbo. De stroopwafels zijn allemaal op dezelfde dag geproefd als ze zijn gekocht.

 

 

Blind getest
Het testpanel proeft alle stroopwafels blind, dat wil zeggen dat alleen de notulist weet waar welke stroopwafel is gekocht. De gekochte stroopwafels zijn allemaal naturel, dus zonder toegevoegde smaak op het etiket vermeld en allemaal hebben ze dezelfde geruite koek.

 

Teveel caramel smaak
Nummer 1 komt van Lidl. Jeffrey: ‘Een goeie koek met een goeie vulling.’ Maar die vulling kan niet iedereen bekoren. Robbert: ‘Ik vind de vulling teveel caramel. Een stroopwafel moet stroperig zijn en niet naar caramel smaken.’ Sharon: ‘Ik vind dit wel echt heel erg zoet. Na een klein stukje heb ik geen trek meer in de rest van de koek.’ Bo: ‘Ik vind de nasmaak niet zo lekker.’ Lauretta: ‘Ik vind de vulling niet heel erg lekker, maar de koek is prima, een beetje hard, maar ik vind dit ok.’ Robbert: ‘Ik vind de koek te hard.’

 

Opvallend: vanille
Nummer 2 komt van Dirk. Lauretta: ‘Dit smaakt naar vanille.’ Sharon: ‘Heel andere smaak, minder zoet en inderdaad: vanille.’ Jeffrey: ‘De vorige stroopwafel die ik proefde was meer samengeperst, hier zit meer lucht tussen de koek en de stroop.’ Bo: ‘Ik vind ‘m meer plakken.’

 

Lekker chewy
De derde koek is opvallend bleek. Deze komt van Jumbo. Robbert: ‘De stroop is wat zachter dan de rest en als je erin knijpt, zie je ook er meer stroop inzit. Goed in balans.’ Bo: ‘Lekkere koek ook. Chewy, mmm.’ Jeffrey: ‘Dit zou ik ook los als koek kopen.’

 

Goed gevuld
De vierde stroopwafel uit de test komt van Albert Heijn. Jeffrey: ‘Dit is echt een klassieke stroopwafel.’ Robbert: ‘De smaak van de wafel is heel goed, een stroopwafel van de markt-gevoel. Lekkere crunch ook en goed gevuld.’ Jeffrey en Lauretta sluiten zich hier bij aan. Lauretta: ‘Dit is echt wat je wilt als je een stroopwafel koopt.’

 

Veel te boterig
De laatste stroopwafel is droog en te zoet. Robbert: ‘Boterbabbelaar, hier word ik heel erg snel misselijk van.’ Lauretta: ‘De smaak van toffee overheerst veel te veel.’ Bo: ‘Echt een boternasmaak ook, too much.’ Jeffrey: ‘Dit is heel zwaar en de boter overheerst.’ Sorry Coop, werk aan de winkel.

 

De winnaar
Dat is nummer 4, behalve voor Bo, die was het meest gecharmeerd van nummer 3. De verliezer komt van Coop. Dit is teveel van alles. Less blijkt weer eens more.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav