Dit zijn de duurste restaurants ter wereld

 

Verhoog de limiet van je creditcard, en ga uit eten in de duurste restaurants ter wereld – als je durft.

 

Fruitpilletje poppen
Dit is geen restaurant, dit is een concept, zeggen ze op de website van Sublimotion, het restaurant in het Hard Rock Hotel op Ibiza. Het prijzigste concept ter wereld, dat wel: 1.500 euro. Per persoon. En in drie uur sta je weer buiten. Wat maak je mee? Op de tafel worden bewegende beelden geprojecteerd, die passen bij de gerechten van de beroemde chef Paco Roncero (twee Michelin-sterren). Ooggetuigen hebben het over 17 gangen, eetbare menukaarten, hapjes die aan ballonnetje naar de tafel zweven, fruitpilletjes en natuurlijk kaviaar, oesters en champagne – met een virtual reality bril op.

 

IJsje voor de kleine? Kassa
Tartaar van topkwaliteit blauwvin-tonijn, in perfecte blokjes, met osetra kaviaar. Als voorgerechtje. Dat zegt alles: sushi-restaurant Masa in New York, met chef Masayoshi Takayama, is het toppunt van decadentie. Bolletje ijs: 45 dollar. Maki-sushi: 240 dollar. Gegrilde garnalen: 60 dollar. De echte snob trekt zijn verwende neusje ervoor op, want de culinaire elite van The Big Apple heeft besloten dat Masa overpriced and overrated is, maar elke avond zit de hut stampvol en de gemiddelde gast tikt lachend 1.500 dollar af voor een diner voor twee.

 

 

Drie meter onder water
Het mooiste restaurant ter wereld, volgens The New York Daily News, is Ithaa op de Malediven. Het ziet eruit als een rieten hutje boven de zee, maar dan ga je de trap af, naar beneden, waar in een glazen tunnel een tafel is gedekt. Boven, links, rechts: overal die knalblauwe zee met glinsterende vissen en op je bord carpaccio van kreeft, agnolotti, en iets ingewikkelds met truffel en mascarpone. Drie meter onder het wateroppervlak kun je met maximaal 13 vrienden lunchen of dineren voor een slordige 400 dollar per persoon.

 

Familierestaurant
Hou je van Japans? Ga dan mee naar het familierestaurant van Kunio Tokuoka. Op het menu van zijn restaurant Kyoto Kitcho Arashiyama in Kyoto weinig verrassingen: voorgerechtje, soep, sashimi, wat van de grill, iets gestoofds en dat met rijst en ingelegde groente. De rekening is vast wel een verrassing: bijna 80.000 yen per persoon, dat is ongeveer 650 euro. Inclusief groene thee, dat wel.

 

Cash uit de moestuin
Volgens Anthony Bourdain ‘het beste restaurant ter wereld, punt uit.’ The French Laundry in Napa Valley is een begrip. Op de kaart klassiek Frans, dus kikkerbilletjes, mandarijn surprème en poularde met sauce bordelaise. Tenminste: als het op dit moment in de moestuin groeit, want French Laundry kookt met de seizoenen mee. Op de menukaart staat ook een chique mac & cheese, met truffel uit de Périgord, voor 125 dollar extra. Check, please! Dat is dan 325 dollar, exclusief tip.

 

 

Foto: Restaurant Louis XV At The Hotel De Paris In Monaco

 

Door: Redactie FavorFlav