Dit zijn de beste outlets op weg naar de Franse Méditerranée

 

Als je in de buurt bent kun je meteen je slag slaan.

 

 

Nog even en dan barst de grote zomervakantie los. Verheug jij je ook al zo op je reis naar het zuiden? Een beetje jammer dat het op de snelweg vaak zo druk is. Mocht je naar de Franse Méditerranée gaan dan moet je met duizenden auto’s tegelijk die hele Autoroute du Soleil afzakken. Niet gezellig met een paar dwarse pubers achterin. Maar met deze tip wordt dat een feestje.

 

Want sta je straks ergens in de file, dan kun je ook een afslag nemen naar een van deze fantastische outlets die langs de route liggen. Kun je meteen even de benen strekken en met flinke korting inslaan voor je kids. De nieuwste sneakers, spijkerbroeken, rugzakken of nog snel een ‘vette planga’ (zonnebril in gewonemensentaal). Van Adidas tot Puma en van Levi’s tot Sunglass Hut. De Fransen hebben van outletshoppen gewoon een kunst gemaakt.

 

Je vindt de koopjes in een van deze enorme outlets waar je ook nog snel een lekker broodje of stukje pizza kunt eten voor je aan de rest van je reis begint. Bovendien vind je er altijd een schone wc en kun je er vaak ook je elektrische auto laden. Dat scheelt weer de stress van achter in de rij aan te moeten sluiten bij de laadpalen bij de benzinepomp.

 

 

Marques Avenue 

Deze outlet ligt op het laatste stukje van de reis tussen Lyon en Avignon in Romans-sur-Isère. Naast sneakers en kleding ook een geweldige plek om keukenspullen met korting te kopen. Dus mocht je eindelijk eens die mooie gietijzeren pan van Le Creuset willen kopen, dan is dit je kans.

 

 

The Village Outlet 

Deze ligt net buiten Lyon en is zo groot dat je er wel een dag door kunt brengen. Zeker tijdens de uitverkoop kun je hier je slag slaan. Bijkomend voordeel is dat de hond hier ook mee naar binnen mag.

 

 

La Vallee Village

Op nog geen 30 kilometer ten oosten van Parijs vind je koopjes met tot wel 60% korting. Een zeer mooi en sfeervol winkelcentrum waar het lijkt alsof je door een klein Frans dorpje loopt waar toevallig alle bekende designermerken te vinden zijn.

 

 

Lille Hyper Auchan

Deze tip is voor de terugreis. Vlak voordat je na Lille weer België inrijdt ligt rechts langs de snelweg in het plaatsje Roncq een enorme Hyper Auchan, mijn favoriete Franse supermarkt Hier slaan wij altijd de leuk-voor-thuis-boodschappen in. Denk aan zoute boter, Yop drinkyoghurt, Savon de Marseille, lekkere wijn en dikke bollen roze knoflook. Het water loopt me in de mond als ik er alleen al aan denk.

 

Ik zou zeggen: ga alvast maar sparen en bon Voyage!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit