Dit wil je winnen!

 

Ik geef er weer eentje weg en dit heeft zelfs de prijs voor het beste Italiaanse kookboek gekregen.

 

Franska zei het gisteren al. We gaan lekker de hele week cadeautjes weggeven. Én wat is een betere combinatie dan Italië en eten?! Vandaag geven we het kookboek Mangiamo! weg van Antoinette Coops. Vorige week heb je al een voorproefje kunnen zien, de makkelijke risotto.

 

Onlangs is Mangiamo! bekroond met de Pomo d’Oro, de prijs voor het Beste Italiaanse kookboek, tijdens het Italië-evenement Smaak & Stijl. Dit boek wil je écht in je boekenkast hebben, maar natuurlijk ook opengeslagen in de keuken. Ik mag nog een lekker recept met je delen. Gewoon omdat ‘t er allemaal zo fantastisch uit ziet. Misschien maak jij dit binnenkort; stuur ons dan alsjeblieft even een foto. Ik ben stiekem wel benieuwd namelijk.

 

Broodstengels – Grissini

 

 

Antoinette: ‘Italianen houden van brood. Tijdens de warme maaltijd mag het niet ontbreken op tafel. Schoonvader Giorgio weigert zelfs te eten zonder brood naast zijn bord. “Anders krijg ik geen hap door mijn keel!”’

 

Dit heb je nodig

(voor 4-6 personen)

  • 400 g bloem ‘00’
  • 7 g droge gist (1 zakje)
  • 1 tl suiker
  • 225 ml bruisend water op kamertemperatuur
  • 40 ml olijfolie + extra om te bestrijken
  • 1½ tl zout
  • smaakmakers zoals maanzaad, sesamzaad, rozemarijnnaalden (grofgehakt), oregano, chilivlokken, zoutvlokken

Zo maak je het

Zeef de bloem boven een kom.

 

Los de gist en suiker op in 100 ml water. Laat het papje een paar minuten rusten.

 

Maak een kuiltje in de bloem en schenk er het gistmengsel, nog een deel van het water en de olijfolie in en kneed goed. Voeg het zout en de rest van het water toe. Kneed het deeg nog een paar minuten tot het mooi egaal is.

 

Dek de kom af en laat het deeg anderhalf uur rijzen op een tochtvrije plek.

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Verdeel het deeg in 20-24 bolletjes en maak er rollend en trekkend broodstengels van.

 

Kwast de stengels in met olijfolie en strooi de smaakmakers van je keuze erover. Laat de stengels nog een kwartier rijzen.

 

Bak de stengels in twee porties in het midden van de oven gaar in ongeveer 20 minuten.

 

Wil je dit boek winnen?

 

Gewoon even reageren op het Facebook-bericht over deze win-actie. Geen Facebook? Doe dan maar een mailtje naar winnen@franska.nl. Morgen maak ik de winnaar bekend.

 

 

Mangiamo!

Antoinette Coops

€27,99

Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam

 

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met 6 gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze gewoon elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.