Tètteretèèèe!

Kijk eens wat we geregeld hebben omdat het Italiëmaand is! Elke dag kans op een Italiaans kookboek. Vandaag beginnen we met dit fantastische boek.

 

Een week lang is er hier dus elke dag een heel erg tof Italiaans kookboek te winnen. En dat begint meteen al vandaag. Met een boek over een streek die ikzelf sowieso elk jaar een keer bezoek. Ik ben gek op die streek en verslaafd aan de manier van koken daar. Lekker dichtbij de natuur. Lekker puur. Geen frutsels en fratsels. Gewoon zo uit de eigen moestuin. Bijna alles van eigen productie, van olie tot wijn. Of van een bekende uit de buurt. Er wordt daar zo min mogelijk in winkels aangeschaft.

 

Iedere Toscaan is trots op z’n streek, op de recepten en op de wijn natuurlijk. En zo terecht ook. Vaak worden de Toscanen bonen-eters genoemd. Maar als je ziet wat ze allemaal nog meer op tafel toveren, dan zou je er zo willen gaan wonen. Vraag me nog steeds af waarom ik er niet woon trouwens. Maar goed. Waar had ik het ook alweer over? Oh ja. Je kunt dus een kookboek winnen. Vandaag het eerste. Waarschijnlijk zag je het al aankomen, het boek heet ‘Toscane’.  Zo ontzettend inspirerend dat boek. Op vakantie aan je eigen keukentafel eigenlijk. Ik ruik de kruiden en ik hoor de saus pruttelen als ik het doorblader.

 

Schrijver Giancarlo Caldesi heeft alle fijne kneepjes van het vak geleerd van Giuliano, de chefkok van een restaurant waar ik heel vaak geweest ben. Waar ik mijn eerste stappen en happen in de Toscaanse keuken heb liggen. De Buca di Sant’Antonio in Lucca. En die man kan er wat van. En weet natuurlijk alles. Dat heb ik meerdere malen ervaren.

 

Hebben? Winnen?
 

Gewoon even reageren onder het Facebook-bericht over deze kookboeken-win-week. Of een mailtje naar winnen@franska.nl (alleen als je geen Facebook hebt s.v.p.)

 

Door Franska

 

 Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.