Makkelijke risotto!

 

Deze Risotto all’Isolana kost weinig moeite en het resultaat is geweldig.

 

Antoinette Coops deelt dit geweldige recept met ons in haar kookboek Mangiamo!

 

Deze Risotto all’Isolana noemt ze ook wel de ‘luie’ risotto. Je hoeft namelijk niet de hele tijd te roeren. Door het gebruikelijke geroer haken mensen al snel af bij risotto, terwijl het echt zo lekker is. Deze makkelijke risotto wordt wat droog gegeten en is dus iets anders dan de klassieke risotto, maar zeker een supervariant. Oh, en deze versie is van Antoinettes schoonmoeder. Zullen we beginnen?

 

Dit heb je nodig

  • 175 g kalfsgehakt
  • 150 g varkensgehakt
  • 1 tl peper
  • ½ tl nootmuskaat
  • zout
  • 3 takjes rozemarijn
  • 50 g Grano Padano voor in de risotto + extra naar smaak
  • 800 ml lichtgezouten groentebouillon
  • 320 g Vialone Nano (risottorijstsoort)
  • 40 g boter
  • 3 el droge witte wijn
  • 1 tl kaneel

 

Zo maak je het

Doe het gehakt in een grote kom. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en zout het vlees ook alvast. Hak de rozemarijn niet te fijn en doe het kruid bij het vleesmengsel. Zet de kom een uur in de koelkast.

 

Rasp de kaas.

 

Breng de bouillon aan de kook in een pan met een dikke bodem, doe de rijst erbij en roer dit één keer goed door. Schuif even ferm met de pan, zodat de rijst onder de bouillon staat. Laat de rijst een kwartier op de kleinste stand koken met het deksel op de pan.

 

Je hoeft niet te roeren dus je kunt aan de slag met de smaakmaker van deze risotto: het vlees. Bak het gehakt rul in de boter. Blus af met de wijn en doe het deksel op de pan. Laat het vlees een minuut of tien stoven tot het gaar is en proef of het goed op smaak is.

 

 

Als de rijst een kwartier heeft gegaard meng je het vlees voorzichtig maar snel door de rijst. Roer zo min mogelijk, zodat de rijst korrelig van structuur blijft. Doe het deksel er weer op en laat de rijst nog 2 minuten garen.

 

Roer nu heel voorzichtig en losjes de kaas en de kaneel door de rijst en proef of er nog zout of peper bij moet.

 

Dek de pan af met een theedoek en leg het deksel erop. Laat de risotto nog een minuut of twee rusten.

 

Serveer met extra kaas en kaneel.

 

 

Mangiamo! 
Antoinette Coops
€ 27,99
Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam

 

Door Meagan Suares