Roel van Velzen en zijn sofasessies
 

Na een relatie van twintig jaar klapt het huwelijk van Roel van Velzen. Hij maakte er een podcast over.

 

Want hij merkte dat het ontzettend fijn was om met iemand te praten die begreep waar hij het over had. Roel was een van de eersten uit zijn vriendenkring die ging scheiden en hij kon zijn ei niet kwijt omdat de meeste anderen nog in een fijne relatie zaten.

 

Hij merkte dat het hem hielp om met bevriende vakgenoten die in hetzelfde schuitje zaten in gesprek te gaan over hoe zij hun relatieproblemen hadden ervaren en over de verschillende fases die je doormaakt als het je overkomt. Het luchtte enorm op en schepte orde in de chaos in zijn hoofd. Het bracht hem ook op het idee voor deze podcastreeks, Roels sofasessies, waarin hij sprak met onder meer Claudia de Breij, Richard Kemper, Domien Verschuren en Linda de Mol.

 

Zo vertelt Linda over de eerste keer dat ze na haar scheiding sinterklaas vierde. Haar dochter kreeg een groot kasteel van Playmobil. Ze wilde heel graag dat het kasteel de dag erop klaar zou staan om mee te spelen. Normaal gesproken zou haar ex dat ding in elkaar zetten, maar nu moest Linda het zelf doen. Het was veel moeilijker dan ze dacht maar al moest ze tot vier uur ’s nachts zitten prutsen, dat kasteel moest en zou de volgende ochtend in elkaar zitten.

 

Iedereen die in een scheiding zit ervaart dezelfde dingen. Of je nu bekende Nederlander bent of niet. Het is niks om je voor te schamen, vindt Roel. Het is eigenlijk een soort therapie en ook voor mensen die niet gescheiden zijn is de podcast zeker de moeite waard om te beluisteren.

 

Het eerste en tweede seizoen van Roels sofasessies vind je hier

 

Bron: NPO radio2

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit