8x gênante situatie’s in de supermarkt

 

Shoppen is mijn lievelings, boodschappen doen niet. Snappen mijn collega’s geen snars van, want uuuuren tussen het voedsel struinen is toch het allerleukst? Mwah, niet echt.

 

En dat komt eigenlijk niet eens door de productgroep, maar vooral door de gênante situaties die onder dat dak plaatsvinden. Wanneer overkwam jou dít voor het laatst?

 

1. Dat ie-de-reen ziet dat je menstruale struggles hebt op de band bij de kassa. Een gigareep Tony’s, een grootverpakking tampons, popcorn (a.k.a. propcorn) en een afhaalmaaltijd. Want hallo, koken? Geen zin in. Zó ongemakkelijk. 

 

2. Je maakt natuurlijk al-tijd zelf je saus, maar mocht je een pot rood spul in handen hebben, dan slinger je die als een bowlingbal door het gangpad. En mijn bowlingskills zijn een ramp, dus dat stuitert. Krijg je een grote, rode catastrofe van, moet je de supermanager er weer bij halen. En die pot betaal je die dan? Ook zoiets.

 

3. Ga je op de gezonde toer, grijp je precies in een opengebarsten pot appelstroop. Plak je de rest van je dollemansrit in de super aan al-les vast.

 

4. Dat je met de verkeerde kar wegloopt, oeps. En over dat pak verdwaalde Pampers keek je natuurlijk straal heen.

 

“De verdwijntruc uit Harry Potter zou hier prima van pas komen.”

 

5. En soms, soms wil je iemand even niet zien. Maar dat je dan betrapt wordt op je ontwijkende manoeuvre. Als in: je oude schooljuf zag echt wel dat je links dat gangpad in dook en roept toch nog even hallootjes. Heel jammer. 

 

6. Ik ben een zelfscanner. En ik scan netjes al mijn boodschappen, écht. Maar dan slaat je zelfscankassa ineens rood uit, komt er een controlepostdame bij en ben je toch die zak soepgroenten vergeten te bliepen. Lijk je dus een dievegge, terwijl je een brave hendrik bent. Rode konen en gestamel, ik zeg het je.

 

7. Of je budget voor januari staat nog op de spaar en dan sta je daar een gat in de grond te graven, omdat er GEEN SALDO in het scherm verschijnt. In mijn Appie heb ik nooit netwerk (lekker rustig wel), maar dan moet je dus naar buiten om geld over te boeken van je spaar naar je betaal. Denkt de hele rij dat je geen stuiver te schuiven hebt. Gênant.

 

8. En tot slot maken we nog even een uitstapje naar de apotheek of drogist. Ja mevrouw, ik weet hoe die zwangerschapstest werkt. Nee mevrouw, dat hoeft u heus niet met alle wachtenden na mij te delen. De verdwijntruc uit Harry Potter zou hier prima van pas komen.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans