Joepie, geen zomer deze zondag

Jaja, je moet ook de voordelen van zulk weer zien. En ik weet er wel eentje.

 

 

 

Klinkt misschien als mopperen, maar dat moet dan maar. Ik heb namelijk ergens een ontzettende hekel aan. En gelukkig gaan we daar vandaag geen last van krijgen. Tenzij de heren (en misschien ook dames) niet goed in hun weervoorspellings-app hebben gekeken.

 

Kijk, zodra het een zonnige zondag wordt, hoor ik het liefst niets anders dan het gekwetter van de vogels, zie ik graag dat lieve gefilterde licht en dat mooie schaduwspel van wapperende blaadjes. Liefst zou ik dan de hele dag met een goed boek en een lekkere kop thee, die nooit leeg gaat en altijd warm blijft, onder een parasolletje of een ander schermpje in de tuin zitten. R U S T. Heerlijk. Ik heb trouwens helemaal geen parasolletje, realiseer ik me ineens.

 

Nu heb je een soort heren en dames die daar heel anders over denken. Een heel ander beeld hebben bij zo’n heerlijk relaxte zondag. Die zien een mooie zonnige zondag aankomen, appen of bellen elkaar even. Waarschijnlijk al een week van tevoren en spreken dan af om gezellig met z’n achtendertigen achter elkaar aan met hun achtendertig motoren bulderend door van die leuke rustige dorpjes te gaan rijden.

 

 

Geen idee wat daar leuk aan is. Ik heb zelf ook een vriend die af en toe heerlijk gaat motorrijden. Heerlijk? Snap ik niet, maar kan natuurlijk. Ieder z’n smaak en z’n hobby’s. Maar moet dat door een rustig dorp? Waarom denk je dat mensen in een rustig dorp gaan wonen? Denken die types ook wel eens aan een ander? Kijk. Eén motor, of twee, kan ik begrijpen. Die mensen gaan ergens naartoe. Maar moet dat echt in zo’n lange herriestoet? Please, jongens en meisjes…. kappen met die ongein. Of doe het ergens waar geen mensen wonen.

 

Zo. En verder wens ik iedereen een heel fijne, rustige zondag. Want het is dus geen motorweer vandaag. Willen jullie dat even goed in je oren knopen beste motormuizen?

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs