Dit is zo bijzonder!

Gevangenen redden het leven van een bewaker nadat hij een hartaanval heeft. 

 

Dit vind ik een prachtig verhaal. Twee jaar geleden, toen gevangenisbewaker Gary Grimm een hartaanval kreeg terwijl hij een groep gevangenen aan het bewaken was, hadden de gevangenen twee opties. Ze konden of de deur opentrappen, het geweer van Gary stelen, en de benen nemen. Óf ze konden hem proberen te helpen. 

 

 

Veel mensen zouden misschien denken dat de gevangenen zouden proberen te ontsnappen. Na een aantal jaren in de gevangenis te hebben gezeten en waarschijnlijk niets liever willen dan vrijgelaten worden, zou dit een logische optie zijn. Maar gelukkig was niets minder waar.

 

 

Toen Gary van zijn stoel viel tijdens de aanval dachten de gevangenen eerst dat het een grap was. ‘Het leek wel in scène gezet’, aldus een van de gevangenen. Maar toen ze zich realiseerden dat het echt was, kwamen ze in actie. Ze sloegen op de muren en het lukte hen zelfs om de deur in te trappen. Ze maakten zoveel kabaal dat een aantal andere beveiligers snel bij het tafereel aanwezig was. 

 

 

 

 

De ambulance werd gebeld en ze waren op tijd om de bewaker te reanimeren. Als Gary eraan terugdenkt wellen er nog steeds tranen op in zijn ogen. ‘Ik word er nog steeds emotioneel van. Als ze hadden gewild dat ik dood zou gaan, hadden ze net zo goed niet in actie kunnen komen.’

 

Dit is weer het perfecte voorbeeld van vooroordelen die we te snel kunnen hebben. Van het filmpje dat de reddingsactie laat zien krijg ik kippenvel. Ze zagen Gary als een persoon, en hebben zo zijn leven gered.

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

Beeld: Pinterest