Dit is wat er gebeurt in de eerste aflevering van Grace and Frankie seizoen 7

 

Volledig overtuigd was ik ervan dat seizoen zes het állerlaatste zou zijn van Grace and Frankie.

 

Tranen met tuiten gejankt uiteraard (beetje overdreven, maar er was absoluut sprake van een traantje), komen ze alsnog met dat zevende seizoen. Oh happy day. En toen kwam corona… Lekker dan. Alle series on hold. Gelukkig weten de oude taarten Grace en Frankie heel creatief hiermee om te gaan en weten ons gewoon online op de hoogte te houden. Kijk, da’s nou nog eens in oplossingen denken.

 

Want het script voor het zevende seizoen is af, en zoals ’t zo heurt komt daar een table reading bij kijken — dat de hele cast en mensen behind the scenes rond een tafel zitten en het script oplezen. Normaal gesproken gebeurt dat achter gesloten deuren, maar om ons als fans toch een beetje erbij te betrekken hebben ze dit gisteravond live op internet gedaan. Mét een Q&A erachteraan. Kwam in totaal neer op bijna anderhalf uur. De link staat onderaan, maar als je geen tijd of zin hebt om anderhalf uur te kijken praat ik je even snel bij.

 

Allereerst wil ik beginnen met een feitje waar ik laatst achter kwam. Het klinkt een beetje lullig, maar toen ik laatst een foto van beide actrices (Jane Fonda en Lily Tomlin) op de rode loper zag, moest ik wel even slikken. Allebei prachtig voor hun leeftijd hoor, daar niet van (het geheim is ‘good genes and a whoooole lotta money’ volgens Fonda), maar toch een stukje anders dan in de serie. Meer rimpels, iets ouder, dat soort dingen. Blijkt dus dat hun gezichten in de serie jonger wordt gemaakt door GCI. Serieus. Eerlijk gezegd was dat wel eens te zien in het laatste seizoen, want ik vond hun gezichten er af en toe wel íets te gepolijst eruitzien. 

 

Maar goed, genoeg over de looks, wat weten we over seizoen 7? Brianna is niet zo blij, want Mallory is nu haar baas en qua acceptatie gaat dat nog niet heel soepel. Grace wordt grondig ondervraagt door de FBI vanwege de belastingpraktijken van Nick (waarmee Frankie zich uiteraard mee bemoeid). En nog een klein dingetje: het geld dat Nick handje contantje heeft laten liggen en wat de girls nu moeten verbergen. Geld waar de FBI zelf ook naar op zoek is. Dat verbergen wordt een pittig klusje, want Sol en Robert lopen continu in hetzelfde huis rond. Door een onhandig typisch momentje van Frankie raken ze het geld kwijt.

 

Robert en Sol krijgen ruzie, want met z’n vieren thuiswonen blijkt (surprise, surprise) niet een heel goed plan. Zeker niet als Sol nog steeds Frankie als vertrouwenspersoon gebruikt in plaats van z’n eigen man. Het einde van de aflevering zal ik voor het gemak ook maar even spoilen: Robert en Sol vinden het geld, raken in paniek en op dat moment staat de FBI voor de deur. It’s all about timing. Nu Robert en Sol betrokken zijn bij dit illegale zaakje, zijn ze verplicht (of nou ja, ze kúnnen natuurlijk eerlijk zijn maar die kans acht ik klein) mee te liegen tegen de FBI.

 

Dat is dus de eerste aflevering van seizoen 7 in een notendop. Ik raad je echt aan om het filmpje te kijken. De table read is via Zoom, en mocht ik ooit nog de illusie hebben te kunnen acteren, dan ben ik die nu kwijt. Iedereen zit hélemaal in hun rol terwijl ze thuis in hun huis zitten. Marta Kauffman (de maker, ook bekend van Friends) vertelt ondertussen waar de scene zich afspeelt en wat er gebeurt qua beweging en gebeurtenissen. Ik zat er helemaal in. En die Q&A is ook leuk om te zien achteraf trouwens. Grappige vragen en de cast samen is top, ze hebben veel lol samen (toch handig als je zeven seizoenen samen maakt). En het is voorlopig ook wel het enige wat we krijgen te zien ben ik bang… Seizoen 7 komt waarschijnlijk pas in 2021 uit, dus pak die eerste aflevering maar mee.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer