Dit is de machtigste vrouw van de VS

 

Vorig jaar schreef Nancy Pelosi al geschiedenis door een minzaam applausje te ‘pullen’ toen Donald Trump zijn State of The Union had afgestoken. Dit jaar vroeg om meer, namelijk om met het neusje in de lucht zijn speech met een triomfantelijk gebaar in stukken te scheuren. Vandaar nog even wat zalige Pelosi-facts op een rij.

 

1.     Ze is de derde in de lijn van de macht. Stel, oh heerlijke wereld, Trump besluit er de brui aan te geven en zijn vice-president is ook even niet in staat en bereid, dan neemt Nancy de macht over.

 

2.     Ze is de eerste vrouw die Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden werd. Dat was ze al van 2003 tot 2007 en nu is ze het weer.

 

3.     Haar vader en moeder waren actief in de politiek en als kind hielp ze haar vader al bij zijn campagne-events. Haar vader werd uiteindelijk burgemeester van Baltimore.

 

4.     Nancy Pelosi was aanwezig bij de inauguartie van John F. Kennedy tot president van de Verenigde Staten.

 

5.     Het vermogen van Nancy Pelosi (haar meisjesnaam is d’Alesandro, ze is van Italiaans-Amerikaanse komaf) wordt geschat op 58 miljoen dollar.

 

6.     Daarmee staat ze op de 13e plaats van de rijkste 25 congresleden.

 

7.     Komt hun vastgoedportefeuille nog bij. Zo zouden ze voor 14,6 miljoen aan pandjes bezitten.

 

8.     Nog jaloerser dan op haar garderobe ben ik op haar wijngaard St Helena in Napa Valley.

 

9.     Pelosi is 78 lentes jong en heeft naast haar carrière ook nog eens vijf kinderen op de wereld gezet.

 

10.    Een van haar dochters trouwde met journalist Michiel Vos waarmee ze dus meteen een beetje van ons is. Jaja, zo ben ik. Pakken wat je pakken kan.

 

11.     Toen begin vorig jaar een foto werd gemaakt van the new committee (zeg maar alle democratische voorzitters) knalde Nancy uit het plaatje in haar fuchsiarode pak met matching pumps. En hoe kittig zat ze daar met de beentjes keurig opzij geplooid. Ze blies echt iedereen weg. Toen daarover geschreven werd, en terecht, werd gezegd dat het seksistisch was (gaahaap) om over de kledingstijl van een vrouw te schrijven omdat je dat bij een man niet zou doen. Nee. Omdat die er niet zo geweldig uitzien. Hoe heerlijk vond ik de reactie van de Amerikaanse Harper’s Bazaar; “If discussing Pelosi’s style is wrong, we don’t want to be right.”

 

12.     Over die stijl gesproken, Pelosi grossiert in de meest uiteenlopende pumps. Pak een willekeurige kleur uit je RAL-waaier en ik zou er m’n laatste kwartje om verwedden dat Nancy er een hakje van heeft. Het heerlijkste verhaal is dat ze ooit een redevoering hield die negen uur (ik herhaal NEGEN uur) duurde. Volgens de huishistoricus van het Witte Huis was dit de langste redevoering gehouden sinds 1909 wat op zich al een medaille waard is ware het niet dat pelosi het ook nog een staand deed op hakken van 10 centimeter. Tijdens haar rdevoering vnd iemand een beeld van haar hakken wat meteen viraal ging op twitter met de hashtag #goNancygo.

 

13.     Lijkt me een mooie kreet om deze lofzang mee af te sluiten. #gonancygo en alsjeblieft #staynancystay

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach