“Dit is de domste vraag die mij ooit is gesteld”

 

Vroeger zeiden docenten wel dat domme vragen niet bestaan, maar laten we even eerlijk zijn: dat is natuurlijk niet waar.

 

 

 

Die docenten liegen ook gewoon. Je kan me echt niet wijsmaken dat geen enkele docent ooit heeft gedacht: godallemachtig, wat is dít een onzinvraag. Domme vragen bestaan wel, maar zelf ben ik er een voorstander van om dat je niet te laten tegenhouden om gewoon alle vragen die stellen die je maar wilt.

 

Zo ben ik zelf erg goedgelovig en kun je me bijna van alles wel wijsmaken. En ja, daar komen best wel eens domme vragen uit voort. Maar dat is niet iets geks, toch? Het komt in ieder geval behoorlijk vaak voor. Op Reddit werd bijvoorbeeld de vraag gesteld: ‘Even though there are no dumb questions, what is the dumbest question you’ve ever been asked?’ Er waren toch zeker zo’n 4,7K reacties op, dus dan kunnen we wel stellen dat we allemaal toch best wel regelmatig te maken hebben met domme vragen. De leukste heb ik natuurlijk weer voor je op een rijtje gezet.

 

1. ‘Toen ik als toerist in het Colosseum in Rome was, hoorde ik een volwassene vragen: ‘Is dit waar Jezus met leeuwen vocht?’’

 

2. ‘Ik werk in de IT… Waar moet ik beginnen?
Iemand vroeg ooit: ‘Er staat een foutmelding op m’n scherm die zegt dat ik de computer moet herstarten en updaten, wat moet ik nu doen?’’

 

3. ‘‘Waar komt hout vandaan?’ Deze persoon was 19 jaar.’

 

4. ‘Toen ik een IT-les volgde was er serieus een gast die me e-mailde met de vraag wat mijn e-mailadres was.’

 

5. ‘Een meisje pakte mijn skateboard, ging erop staan en vroeg: ‘Waarom rijdt-ie niet?’’

 

6. ‘Een stagiair vroeg me ooit wat een batterij was nadat iemand haar vroeg om twee batterijen aan te geven.’

 

7. ‘‘Ben je ook naar Chinatown geweest?’ nadat ik een vriend vertelde dat ik op zakenreis naar China was.’

 

8. ‘Ik heb een eeneiige tweeling. ‘Als je in de spiegel kijkt, denk je dan dat je naar [mijn zus’ naam] kijkt?’’

 

9. ‘‘Is de iced latte heet?’ Ik dacht dat ze een grapje maakte en moest lachen. Toen heeft ze geklaagd bij m’n manager.’

 

10. ‘‘Wat is dat gele spul?’ Vuur. Het was vuur.’

 

11. ‘Waarom passen ze het niet zo aan dat Oudjaarsavond altijd op een maandag valt?’

 

12. ‘‘Wat is jouw Afrikaanse naam?’, nadat ik iemand vertelde dat mijn familie uit Jamaica komt.’

 

13. ‘Een barman die ik moest trainen: ‘Zit er wodka in een baco?’’

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer