Dingen om te doen in de herfstvakantie

 

De herfstvakantie is in volle gang. En mocht je nog met je kroost, je buurmeisje, je neefjes of je kleinkinderen op stap willen, dan hebben wij een paar heel leuke tips voor je verzameld.

 

 

Er zit voor iedereen wel wat leuks tussen. Kijk maar!

 

Het Amsterdamse Bos

Ga naar de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Daar mag je heerlijk knuffelen met al die leuke dieren. Misschien kun je zelfs die zachte kleine geitjes de fles geven. Zooo leuk.

 

Museum Voorlinden

Bezoek een van de leukste musea van Nederland: museum Voorlinden in Wassenaar. Onze May is er laatst met haar kinderen geweest en had er een topmiddag.

 

Volendam

Ga op de foto in Volendammer klederdracht en eet een visje op de dijk. Hoe leuk is dat!

 

Rotterdam

Ik ga samen met mijn puber naar de Kunsthal in Rotterdam bij de tentoonstelling over Thierry Mugler. Ze houdt van mode, dus succes verzekerd.

 

Maastricht

Een dagje shoppen in Maastricht, dat voelt als bijzonder buitenland. Ontdek de stad op de step

 

of ga ondergronds en bezoek de vele grotten die Zuid-Limburg rijk is.

 

Roermond

Neem op de terugweg de afslag naar de outlet in Roermond. De echte koopjesjager vindt hier vast wel iets. Een lekkere winterjas of coole gympen voor je kids?

 

Vlieland

Neem de boot voor een dagje Vlieland. Lekker uitwaaien op de prachtige brede stranden. Het is er heerlijk rustig want er mogen geen auto’s komen. Misschien een nachtje weg in Badhotel Bruin?

 

Groningen

Wel eens in Groningen geweest? Is echt een heel leuke stad. Helemaal als je ‘m op de fiets ontdekt. Deze oude stad bomvol historie is een pareltje. De gezellige Folkingestraat, een van de leukste winkelstraatjes van Nederland, Het Groninger Museum

 

of de meest gefotografeerde plek van Groningen: Hoge der A en Lage der A met de oude pakhuizen langs het Diep.

 

Deventer

In twee middeleeuwse pakhuizen is het Speelgoedmuseum gevestigd met bijzondere poppenhuizen, kijkdozen en toverlantaarns. Deventer is werkelijk een plaatje en met deze gratis app verken je de stad op een wel heel bijzondere manier.

 

Schoorl

Kost niks en je hebt een topmiddag. De duinen. Die rond Bergen en Schoorl vind ik de mooiste. Met als klapper natuurlijk de Klimduin van 51 meter die in het centrum van het dorp ligt. Wie is er als eerste boven?

 

Brabant

Op het randje van de herfstvakantie vindt op 26 oktober de Nacht van de Nacht plaats, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door verschillende natuur- en milieuorganisaties. Je kunt meedoen aan  allerlei activiteiten in de nacht (en dus in het donker!). Vanuit het Biesboschcentrum in Drimmelen kun je er onder leiding van Biesboschgidsen mee op een vaar-  of wandeltocht. Heel bijzonder. 

 

En dan de laatste…

 

Zeker een aanrader na die Nacht van de Nacht. Slaap lekker uit. Doe een dutje of ga eens vroeg onder de wol met een mooi boek.

 

Maar bovenal: geniet!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit