Die verdient een lintje!

 

Deze Franse buschauffeur is mijn held, want wat hij heeft gedaan verdient een diepe buiging.

 

Het zal je toch gebeuren dat je in een rolstoel zit, op de bus moet wachten en als ie er dan eindelijk is, kun je niet mee. Omdat mensen die wel gewoon kunnen lopen te beroerd zijn om voor jou opzij te gaan, zodat jij de bus in kunt. Het overkwam François Le Berre vorige week in Parijs.

 

Nou dan ben je deze geweldige chauffeur nog niet tegengekomen! Die stuurde iedereen gewoon acuut z’n bus uit. Wegwezen allemaal! Op die manier konden François en zijn broer die hem begeleidde, makkelijk instappen en probleemloos in een lege bus meerijden naar hun bestemming. Wat een fantastische actie van die chauffeur. Dat zouden meer mensen moeten doen!

 

Mijn moeder reist graag met de trein als ze haar zussen gaat bezoeken. En ik hoop dan altijd dat haar medereizigers zien dat mijn moeder tijdens de rit dan wel graag zou willen zitten. Want een dame op leeftijd met een zere heup moet niet te lang in het gangpad staan. Niet goed voor de heup en dus ook niet voor de dame. Ze zal me nu vast een beetje uitlachen, maar ik vind het helemaal niks als ik weet dat ze weer in het OV mee hobbelt naar haar bestemming. Juist omdat niet iedereen zo aardig is om zijn plaatsje op te geven aan een passagier die het misschien echt een beetje nodig heeft.

 

Hoe vaak zie je het niet gebeuren dat mensen die wat hulp kunnen gebruiken, worden genegeerd in het openbaar vervoer. Triest gewoon.

 

 

Het zou gewoon het mooiste zijn als iedereen gewoon uit zichzelf iets deed. Toch?

En mocht je ooit in Parijs met de bus mee willen, en je ziet deze chauffeur … geef hem dan even een lintje, als je dat toevallig bij je hebt ;-). Wat een held!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.