Die arme Steven uit Boer Zoekt Vrouw is het niet geworden

 

Afgelopen zondag werd BZV-kandidaat Steven zomaar weggestuurd uit de boerderij van Annemiek. Ik viel bijna van mijn stoel. 

 

Want die arme jongen had net het achterste van zijn tong laten zien. Hij wilde Annemiek voor het grote keuzemoment graag vertellen waarom hij nogal rustig is en soms wat energieloos overkomt.

 

Niet dat hij niet enthousiast over haar was. Nee joh, hij vond haar zelfs bijzonder leuk. Voelde hier en daar zelfs al wat kriebelen. Steven wilde graag aan Annemiek vertellen dat hij een paar jaar geleden kanker had en dat hij nog steeds last had van de gevolgen van die ziekte. Aan de nogal ongeïnteresseerde reactie van Annemiek kon je eigenlijk al zien dat Steven het niet ging worden. Wat een koude tante zeg.

 

Nadat hij niet veel later van de boerin hoorde dat hij naar huis moest, zei hij tegen Yvon Jaspers: ‘Het moet wel van twee kanten komen en als je niet echt iets terugkrijgt, of je merkt dat een ander niet echt de behoefte heeft om serieus op iets in te gaan, dan is het een beetje trekken aan een dood paard. Dat vind ik een beetje zonde van mijn energie.’

 

Ik had Steven wel even vast willen pakken om hem te zeggen dat er nu waarschijnlijk tientallen leuke, lieve en wel geïnteresseerde vrouwen naar hun computer renden om hem meteen te mailen dat ze o zo graag een avondje met hem op stap zouden willen. En zal ik je eens wat vertellen? Dat gebeurde dus ook.

 

Binnen de kortste keren stroomde zijn mailbox vol met lieve berichten van kijkers. Misschien zit daar dus wel een leukerd tussen die het wel met deze rustige maar o zo sympathieke jongen ziet zitten. Want stille wateren hebben diepe gronden.

 

En het zou dus zomaar kunnen dat Steven straks met de liefde van zijn leven op de bank zit en Annemiek, die ook bij die twee andere jongens geen vlinders in haar buik heeft, in haar eentje op de Drentse boerderij achterblijft.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit