Deze wil ik wel!

 

 

Als je redacteur bent bij Franska.nl kom je op heel leuke feestjes en speciale evenementen. Het is extra bijzonder als je dan mensen ontmoet die ergens echt verstand van hebben. Van mode bijvoorbeeld. En hoe leuk is het als juist zij je een tip geven waar je echt wat aan hebt.

 

 

 

Laatst vertelde ik je dat ik eigenlijk een nieuwe bril met varifocale glazen moet hebben. Maar dat ik dat niet wil omdat ik me dan zo oud voel. Inmiddels ben ik weer een paar blunders verder omdat ik toch echt niet meer zo goed zie. 

 

Dus brilletje op en brilletje af gaat voor mij niet meer werken. Er moet een bril op de neus die er voortaan de hele dag blijft zitten. Voor mijn werk kom ik tegenwoordig wat vaker op mode-evenementen en zo stond ik een tijdje geleden naast Fiona Hering. Je kent haar vast als lifestyle-deskundige bij diverse televisieprogramma. Een ontzettend leuk mens met een reuze-coole bril op de neus. En Fiona weet wat hip en happening is. Ze werkt niet voor niets bij de Nederlandse Vogue. 

 

We raakten aan de praat over brillen en dat ik eigenlijk een nieuwe moet, maar niet zo goed weet wat voor montuur mij nou het beste staat. Fiona had zelf net een nieuwe gekocht, een prachtig gevlamd exemplaar en ik bleef er maar naar kijken. Wat een gave bril. Ik dacht meteen: die wil ik ook! Fiona verklapte dat ik voor deze superbril niet naar modewalhalla Milaan hoefde, maar hem gewoon bij Specsavers kan kopen.

 

Daar hebben ze fantastische brillen, zoals de allernieuwste collectie van het Italiaanse merk Mazzucchelli. Deze mooie, lichte brillen zijn gemaakt van prachtige materialen en de keuze is enorm. 

 

Met wat goede tips van Fiona over de kleur en het model bril die mij het beste zou staan, ging ik tevreden weer naar huis.

 

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn meneer naar een filiaal in de Grote Houtstraat in Haarlem gegaan om De Bril uit te gaan zoeken. Nou is mijn meneer niet echt een fashionista, maar hij moet wel tegen mij en mijn bril aan kijken, dus vroeg ik hem om mee te gaan. We werden door Daphne reuzeleuk geholpen en ze nam eindeloos de tijd voor me, omdat ik alle brillen uit de winkel wel wilde passen.

 

Ik wilde graag zo’n groot zwart montuur, maar mijn man vond dat ik daarmee een beetje op Nana Mouskouri leek. Die werd het dus niet. Hij vond deze rode van Mazzucchelli het leukst. De montuurpatronen van de Mazzucchelli-brillen worden met de hand gemaakt waardoor iedere bril zijn eigen unieke kleur of patroon krijgt. Kijk eens hoe gaaf, nu heb ik dus ook een heel bijzondere bril! De optometrist van Specsavers deed een oogmeting en het bleek dat mijn ogen wel heel blij zouden worden van die multifocale bril. Nou ikzelf nog, maar dat gaat vast helemaal goedkomen met het leuke model dat ik heb uitgezocht. Ik lijk er jaren jonger door, met dank aan de tips van Fiona!

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit