De zes kanshebbers op de NS Publieksprijs 2019

 

Niets is zo fijn als een nieuw boek voor jezelf kopen. Een bezoek aan de boekhandel is voor mij dan ook niet in een poep en een scheet te doen.

 

 

 

Tafels vol perfecte stapeltjes met prachtige titels en dito vormgegeven boeken. Daar wordt een mens toch gelukkig van? Dat er veel Nederlanders boeken lezen blijkt wel uit het feit dat de boekverkoop het hier beter doet dan in andere Europese landen. 
 
Uit onderzoek blijkt dat bijna acht op de tien Nederlanders weleens een fysieke boekwinkel bezoekt. Daar wordt dan ook flink gekocht. In 2018 gingen er zelfs 40,9 miljoen exemplaren over de toonbank.
 
De zes bestverkochte boeken van de periode juli 2018 tot juli 2019 maken kans op de NS publieksprijs: de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek.
 
De zes genomineerden van dit jaar werden gisteren in DWDD door Matthijs van Nieuwkerk bekend gemaakt.

 

Dit zijn ze:
 
1.    Rinkeldekink van Martine Bijl
2.    Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer
3.    Otmars zonen van Peter Buwalda
4.    Pessimisme kun je leren! van Lévi Weemoedt
5.    Wees onzichtbaar van Murat Isik
6.    En mijn persoonlijke favoriet…: Taal voor de leuk van Paulien Cornelissen
 
Tot en met woensdag 20 november kun je via internet en biljetten in boekhandels en bibliotheken stemmen. Op die woensdag wordt de winnaar bekend. Deze krijgt de eretitel Boek van het Jaar 2019, een sculptuur van Jeroen Henneman, 7500 euro en een jaar lang gratis eerste klas reizen met de NS, ook heel fijn.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit