De week van Janny

 

Het was me het weekje wel, zou Gert-Jan Dröge gezegd hebben in zijn legendarische tv-programma Glamourland.

 

Een week vol afspraken, interviews, opnames en een fotoshoot inclusief sieraden die door een bewaker werden gebracht (en helaas weer opgehaald).
 
Voor het Ramadanjournaal dat maandag te zien is op NPO 2 beloofde ik vriendin en collega Nadia Zerouali om een dagje met haar mee te vasten. De avond ervoor kwam ze bij me slapen zodat we ’s ochtends samen zouden ontbijten voor we aan de dag vasten zouden beginnen. Nu wist ik dat je van zonsopgang tot zonsondergang niet mag eten en drinken, maar in mijn beleving was zonsopgang ergens rond half zes. Waar ik geen rekening mee had gehouden was dat de zon al veel eerder begint met opgaan waardoor je maar tot een uur of drie in de ochtend mag eten. En dus stond er hier om twee uur ‘s nachts een filmploeg. En dat is vroeg. Heel vroeg, en ik denk dat dat ook wel te zien zal zijn op beeld. Na het ontbijt (ik had quinoa met amandelmelk gemaakt met noten, granaatappel en diepvrieskersen) zijn wij nog een paar uur gaan slapen, maar toen begon mijn gewone werkdag toch echt, compleet met afspraken, deadlines en al. 

 

 

Zonder eten en zonder drinken. En dat valt niet mee. Hoe me dat verging kun je maandag zien, maar wat ik je wel kan verklappen is dat koken helpt tegen het hongergevoel.

 

De volgende dag stond hier een crew voor een fotoshoot in de Nouveau. Het interview had ik vorige week al gehad en nu werden mijn huis, tuin en ik vastgelegd. Monique (Visscher) deed de visagie en Bjorn Franke mijn styling. Hij doet ook de styling bij Heel Holland Bakt. Heerlijk zo’n vertrouwd team. Het resultaat zie je eind juni in het magazine maar ik geef jullie hier vast een klein kijkje achter de schermen.

 

Na de shoot moest ik direct door omdat ik ambassadeur ben van een klein operagezelschap. In het kleine kerkje van Bloemendaal werd ik verwacht voor een zogenaamde Operatalk met de artistiek leider van het gezelschap en een mini optreden van een aantal van de zangers en zangeressen.

Een voorproefje zeg maar. Op 1 juni treedt het gezelschap op in openluchttheater Caprera met de opera Die Zauberflöte. Een aanrader overigens in die geweldige omgeving. En dat zeg ik niet omdat ik ambassadeur van het gezelschap ben. Oh en voor die operatalk heb ik nog wel kunnen eten hoor. Goed trouwens. In restaurant NAP, precies tegenover het kerkje.

 

Volgende dag schrijven schrijven schrijven. Ik ben met twee boeken bezig maar daar kom ik nog wel een keer op terug. En vrijdagavond live in M. over een van mijn favoriete aardappels: de Opperdoezer Ronde. En ‘t weekend rustig? Nou nee, niet echt. Behalve de druk van de deadlines moet ik vandaag (zondag) ergens een voordracht houden en tussentijds nog mijn koffer pakken.

 

Ik ga namelijk naar Kroatië. Om daar alle mooie culinaire genoegens te ontdekken. Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters.