De telefoon van Babs

 

Babs is twintig jaar getrouwd met Marc. Het is zeker geen ongelukkig huwelijk, maar ze verveelt zich bij hem. Daarom heeft ze zich een paar maanden geleden ingeschreven op een datingsite.

 

‘Ik hoor dat mijn telefoon trilt. Hij zit in mijn tas, diep weggeborgen onder mijn make-uptasje en mijn huissleutels. Nauwelijks merkbaar, maar ik hoor het toch. Ik voel me opgewonden. Want het betekent misschien dat ik weer een reactie heb op mijn profiel. Als ik eindelijk durf te kijken, ben ik enorm teleurgesteld. Het is mijn man Marc, om te zeggen dat hij vanavond niet thuis eet.
 
Begrijp me niet verkeerd hoor, Marc is een schat van een man. Maar na twintig jaar is de rek uit ons huwelijk. Hij is van een knappe sportieve jonge vent met een volle bos donkere krullen veranderd in een kalende man van middelbare leeftijd met een beginnende buik. Een paar weken geleden lag ik hem te bekijken terwijl hij zich uitkleedde om naar bed te gaan. En opeens realiseerde ik me dat ik hem gewoonweg niet meer aantrekkelijk vind.
 
Marc is nog altijd lief voor me. Hij neemt me veel werk uit handen. We wonen in een heerlijk vrijstaand huis, waar ik fulltime voor de kinderen zorg. Als ik weer eens een dure nieuwe tas koop doet Marc nooit moeilijk over geld. En mijn verwenweekendjes met vriendinnen vindt hij alleen maar leuk voor me. Maar ik verveel me bij hem, hij is inmiddels zo voorspelbaar.
 
Zijn grapjes kan ik inmiddels niet meer aanhoren, vreselijk. En in bed vind ik er gewoonweg niks meer aan. We vrijen een keer in de maand en dat is het wel. Hij is vaak te moe en valt direct in slaap als we naar bed gaan. Dat was vroeger wel anders. Toen kon hij niet van me afblijven. Maar als ik nu naar hem kijk voel ik afkeer. Van mijn mooie Marc is weinig meer over.
 
Toen ik een paar weken geleden een radioreclame hoorde van een datingsite voor mensen die wel weer eens willen flirten, heb ik stiekem een profiel aangemaakt. Wat er toen gebeurde was echt ongelofelijk. De eerste avond had ik al acht matches. Allemaal leuke mannen met een heerlijk lijf die graag een spannende date met me wilden.
 
Sinds die avond chat ik met verschillende mannen. Flirt ik eigenlijk. Zodra mijn telefoon oplicht, voel ik de opwinding in mijn lijf. Van wie zou ik nu weer een berichtje hebben? Vaak moet ik even wachten voor ik kan kijken. Dan vragen de kinderen aandacht of is Marc in de buurt. Dat vind ik eigenlijk alleen maar spannend. Want ik moet er niet aan denken dat hij die berichtjes op mijn telefoon ziet.
 
Het voelt heerlijk om weer aandacht te krijgen. Ik merk dat ik weer vrolijker ben, voel dat ik weer leef. Het is natuurlijk erg onschuldig wat ik doe. Voorlopig ga ik niet verder dan chatten met deze mannen. Want of ik echt met ze af wil spreken en mijn huwelijk op het spel wil zetten door een relatie met een ander te beginnen? Dat denk ik niet. Ik heb een heerlijk leven en Marc draagt me op handen.
 
Maar een beetje flirten, hoe erg is dat nou? Ik ga toch niet vreemd?’

 

 

Babs haar naam is vanwege privacy gefingeerd.
Haar echte naam is bekend bij de redactie.